Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

επίκεντρο έντονων συζητήσεων προκαλεί στην Τουρκία ένα βιβλίο

ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Μεγάλο σκάνδαλο αλλά και επίκεντρο έντονων συζητήσεων προκαλεί στην Τουρκία ένα βιβλίο του Erdoğan Çinar και μιας ομάδας Τούρκων ερευνητών με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Σκάνδαλο η ιστορία των Αλεβητών». Το βιβλίο αυτό, περιγράφοντας την ιστορία των Αλεβητών, υποστηρίζει ότι οι Αλεβήτες της Τουρκίας είναι στην πραγματικότητα οι χαμένοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας, ένα πραγματικά μεγάλο ιστορικό πρόβλημα στο οποίο όμως η σύγχρονη επίσημη Τουρκία αποφεύγει συστηματικά να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, οι Αλεβήτες αποτελούν το χαμένο χριστιανικό ποίμνιο της Μικράς Ασίας που χάθηκε μετά την επικράτηση των Οθωμανών και ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θρησκευτικά κέντρα των Αλεβητών έχουν κτιστεί πάνω σε χριστιανικές εκκλησιές. Ο Çınar φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι όλοι οι Γέροντες, (Ντεντέδες), των Αλεβητών δεν είναι παρά χριστιανοί που θέλοντας να αποφύγουν τον δια της βίας εξισλαμισμό, κατέφυγαν στην δημιουργία μιας ισλαμικής αίρεσης με πολλά χριστιανικά στοιχεία. Ακόμα και στο μεγάλο θρησκευτικό κέντρο των Αλεβητών, το Χατζή Μπεκτάς της Καππαδοκίας, αποδίδει

Η ΔΗΜ.ΑΡ τάσσεται απροκάλυπτα υπερ των Τσάμηδων και της ''Μεγάλης Αλβανίας''!!!


[στο πρωτότυπο άρθρο προηγείται η λέξη Απίστευτο!!... στους έχοντες ολίγην κρίσην και σώας (ακόμη) τας φρένας, όχι και απίστευτο ή μη αναμενόμενο με τομεάρχη παιδείας την Ρεπούση... ]  


Όπως είναι γνωστό, προ ημερών ο Αλβανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «Top Channel», Μαρίν Μέμα, επιχείρησε να εισέλθει στην πατρίδα μας, αλλά χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (persona non grata, είναι ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις) και του απαγορεύθηκε η είσοδος. 

Αιτία, ήταν ρεπορτάζ του ιδίου που προβλήθηκε από το κανάλι του, με τίτλο «Η άλλη Αλβανία», και θέμα την «Τσαμουριά», δηλαδή τον νομό Θεσπρωτίας (αυτή είναι η «άλλη Αλβανία», σύμφωνα με τους «Τσάμηδες»). Για την απαγόρευση, λοιπόν, της εισόδου αυτού του λυσσαλέου ανθέλληνα, πρόλαβε στη… στροφή τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κι έκανε επερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και ΠΡΟ-ΠΟ, η βουλευτής της (συγκυβερνώσας) ΔΗΜΑΡ (ή ΡΗΜΑΔ…) στη Β΄ Πειραιώς, Μαρία Γιαννακάκη, με την οποία ζητά να μάθει επισήμως γιατί του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα μας και εκφράζει την… ανησυχία της για τα… δικαιώματα κ.τ.λ.! Ιδού το κείμενο της επερώτησης του αίσχους:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Αλβανίας, στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, από τις Ελληνικές Αρχές Συνοριακής Αστυνομίας, στον Αλβανό δημοσιογράφο, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, Μαρίν Μέμα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εισέλθει από το σημείο διέλευσης «Μαυρομάτης». Εν συνεχεία, ακολούθησε αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως και εκφράστηκε στην συνάντηση του ΓΓ του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκασμέν Τουρντίου, με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα. Επιπροσθέτως, ο εν λόγω δημοσιογράφος καταχωρήθηκε ως 'ανεπιθύμητο πρόσωπο' στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδος.

Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τις απόψεις που εκφράζει ο εν θέματι δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς κάνει για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται.

Μας ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα η παραβίαση θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, καθώς και η απαγόρευση έκφρασης προσωπικών απόψεων, πράγμα το οποίο συνέβη εμμέσως στην προκείμενη περίπτωση. Επιπλέον, το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως και εκφράζεται στην ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα μας, στον Αλβανό δημοσιογράφο και για ποιους χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο

2. Αν, και πότε, θα υπάρξει αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου και θα επεξηγούνται οι λόγοι υιοθέτησης τέτοιων αθέμιτων πρακτικών».

Αφού πρώτα δώσουμε… συγχαρητήρια στον Α. Σαμαρά για τους συμμάχους και συγκυβερνήτες του (να τους χαίρεται!), αναρωτιόμαστε: γιατί η ελληνόφωνη αριστερά που όταν ακούει για ελληνικό εθνικισμό βγάζει σπυράκια, κόπτεται υπέρ του ανθελληνικού εθνικισμού των κάθε είδους γειτόνων μας (Αλβανών, Τούρκων, Σκοπιανών, Βουλγάρων);

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Προσωπικό πολιτικό διασυρμό ασυνήθιστων διαστάσεων υπέστη στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Το «ξέσκισαν» πολιτικά οι Γερμανοί παρόλο που ο ίδιος προσήλθε στη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πνεύμα απόλυτης δουλοφροσύνης. Δεν τόλμησε να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα ούτε καν σαν επαίτης. Το μόνο που ήθελε ήταν να δηλώσει δια ζώσης την απόλυτη υποταγή του στο Τέταρτο Ράιχ. Να πείσει την καγκελάριο ότι έχει διαγράψει για πάντα το αντιμνημονιακό παρελθόν του και ότι τώρα διακατέχεται από τυφλή εθελοδουλία προς τις εντολές του Βερολίνου. Δεν ζήτησε απολύτως τίποτα, δεν του έδωσαν φυσικά τίποτα.

Αυτό δεν τον γλίτωσε, βεβαίως, από τον πολιτικό εξευτελισμό. Οι Γερμανοί τους δούλους τους λιώνουν σαν σκουλήκια για να τους δείξουν τη θέση τους, δεν τους χτυπούν προστατευτικά στην πλάτη μόλις δηλώσουν υποταγή. Αξέχαστο θα του μείνει το χουνέρι που του έκανε η ακροδεξιά και χυδαία, κατωτάτης υποστάθμης γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, στην οποία μόλις 48 ώρες νωρίτερα ο Σαμαράς είχε δώσει συνέντευξη. «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» είχε πει ο Σαμαράς στη συνέντευξη αυτή. «ΑΥΤΟ το θέλουμε γραπτώς!» έγραψε η

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δένδιας για Δουβλίνο ΙΙΙ-Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!


Ομολογία σοκ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αναφορικά με τη νέα συνθήκη για τη μετανάστευση Δουβλίνο ΙΙΙ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε τίποτα για μια συνθήκη η οποία πλήττει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όμως πρέπει να την υπογράψουμε!

Έτσι ως ζοφερό περιέγραψε το σκηνικό στο μέτωπο της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης αναφορικά με την προετοιμαζόμενη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙΙ» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ό ίδιος επεσήμανε –χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους- ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δικαίωση του Καθηγητή Κοντογιώργη που από τα τέλη του 2011 ζητούσε την σύλληψη του ΓΑΠ



Δικαίωση του Καθηγητή Κοντογιώργη που από τα τέλη του 2011 ζητούσε την σύλληψη του ΓΑΠΤο UDemand μας θυμίζει σήμερα το άρθρο του Καθηγητή Κοντογιώργη το οποίο δημοσιεύσαμε τον Νοέμβριο του 2011 και είχε τίτλο «Η ελληνική δυναστική κομματοκρατία “συστημικός κίνδυνος” για την Ευρώπη και τον κόσμο. Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός [Γ. Παπανδρέου] ως πολιτικός εγκληματίας.»

Κάποιοι το είχαν θεωρήσει υπερβολικό… Μετά όμως τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κ. Ρουμελιώτη «πώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει» και την 5ωρη κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Πεπονή και Μουζακίτη, πολλοί ισχυρίζονται πως η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στην Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία.

“Ο Γ.Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με απάτη διακηρύσσοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”, ενώ γνώριζε ότι

Η λίστα με τις ΜΚΟ που "λήστεψαν" το ελληνικό δημόσιο


Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην ελληνική πραγματικότητα που σχετίζεται με εκατομμύρια ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις με αμφίβολη αποδοτικότητα. 

Σαφώς υπάρχουν κάποιες οργανώσεις που παράγουν ουσιαστικό και σημαντικό έργο, αλλά δεν είναι λίγες και οι "αρπαχτές" που έχουν γίνει στα πλαίσια "κοινωφελών σκοπών".
Το διάστημα 2002-2007 που η Ελλάδα ευημερούσε με δανεικά χρήματα, ο καθένας μπορούσε να φτιάξει μία ΜΚΟ ή ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να έχει μερίδιο στις αρπαχτές παλι τα κρατικά έσοδα.
Τώρα που η Ελληνική οικονομία είδε τον πάτο του πορτοφολιού, οι οικονομικοί έλεγχοι της κυβέρνησης πρέπει να ερευνήσουν ποιές ΜΚΟ προσέφεραν έργο και ποιές απλά αυγάτευαν τα κέρδη των ιδρυτών τους.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσίευματα υπάρχουν αναρίθμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις που  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ και ΜΚΟ ΚΑΠΠΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (με Στέφανο Μάνο) 

Σχέδιο ΚΑΠΠΑ για τα ακίνητα του δημοσίου
Νέο σχέδιο για την άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, παρουσίασε η πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ, μια ΜΚΟ που δημιούργησαν ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ και ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος.
Πρόκειται για μια παραλλαγή του περίφημου πλέον σχεδίου Eureka που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η γερμανική εταιρεία Roland Berger και το οποίο προέβλεπε την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του κράτους, αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κ.λπ. σε εταιρεία σε αντάλλαγμα 125 δις ευρώ.
Η πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ καταθέσει μια παραλλαγμένη πρόταση η οποία έχει μια πολύ

Αντώνης Σαμαράς...



...Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τη γερμανική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της...



Ελλάδα, Ευρώπη… Σαμαράς;

www.sofokleous10.gr

‎[κάπου γράφει (σαν νόημα) πως ζήτησε συγγνώμη για την αντιμνημονιακή του στάση την περασμένη διετία...]

...αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες που κορόϊδεψε, ζητά συγγνώμη από την Γερμανία...

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σε γερμανική οικονομική αποικία θέλουν να μετατρέψουν την Θράκη


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος για το μέλλον της Θράκης λόγω της διαφαινόμενης προώθησης της δημιουργίας ΕΟΖ στην ακριτική περιοχή για την οποία δραστηριοποιείται μία ΜΚΟ που λέγεται Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Μακεδονίας-Θράκης της οποίας προΐσταται Ελληνίδα μετανάστρια στη Γερμανία, συνεργάτης της Deutsche Bank.


Όπως  ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στην ομιλία στην Βουλή όπου συζητήθηκε η ερώτηση του παράγοντες της περιοχής προωθούν την δημιουργία μίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς, δασμολογικό και τελωνειακό καθεστώς, ιδιαίτερο καθεστώς μισθών, ουσιαστικά μία καινούργια διοικητική περιφέρεια μέσα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί για την προώθηση αυτής της ιδέας καθώς και στη δημιουργία αυτής της ΕΟΖ παίζει ο Πρόξενος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, καθώς επίσης και ορισμένοι Βουλευτές που προέρχονται από τη Μουσουλμανική Κοινότητα της Θράκης.


Μάλιστα όπως επισημαίνει ο βουλευτής την περιοχή της Αν Μακεδονίας -Θράκης την έχουν επισκεφτεί Γερμανοί γερουσιαστές, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχειρηματίες κυρίως από τη γερμανική πλευρά και επιχειρηματίες από την τουρκική πλευρά. Επιπλέον Έχουν γίνει συζητήσεις με
την τουρκική πλευρά και ενώ έχουν διοργανωθεί επισκέψεις Ελλήνων τοπικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Τουρκία με την συμμετοχή ανθρώπων του τουρκικού προξενείου.


Από την άλλη πλευρά η ΟΕΒΕ Ξάνθης με επιστολής της καλεί τους τοπικούς παράγοντες σε επαγρύπνηση για την δημιουργία των ΕΟΖ διότι όπως αναφέρεται στην επιστολή σε αυτές της Ζώνες θα μπορούν να

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ‘’ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ….



ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…….
ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ‘’ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ….


Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΧΩΡA ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

ΣΑΚΚΑΣ: Με τον μουσουλμανικό γνωστό διεθνώς όρο “ιερό πόλεμο” (jihad), νοούνται με θρησκευτικό (μουσουλμανικό) μένος, ενέργειες κακουργημάτων όπως δολοφονίες - ανθρωποκτονίες με χρήση όπλων ή μη, βιασμοί, αρπαγές και ομηρίες ανθρώπων, ήτοι εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά οιουδήποτε θεωρουμένου ως αντιπάλου του μουσουλμάνου δράστη.

Η απειλή διενέργειας δε τέτοιων πράξεων από μουσουλμάνους εντός χριστιανικής χώρας σε βάρος Ελλήνων Πολιτών και δη χριστιανών, διεγείρει αντικειμενικά ανησυχία ή και τρόμο ακόμα σε Έλληνες Πολίτες που θα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Να οι εμπρηστές της Χίου!!!

Απίστευτα πράγματα γράφονται και λέγονται στην Ελλάδα, με σκοπό να κρύψουν κάτω από το χαλί, ένα τεράστιο παιχνίδι! Μέχρι το 2007 στην Ελλάδα δεν υπήρχαν εμπρηστές! από τότε μέχρι σήμερα εμπρηστές βαφτίστηκαν , ξωμάχοι, τσοπάνοι και γριούλες που καίνε χόρτα!
Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 23/8/2012, 20:00
τελ. ενημέρωση 23/8/2012


Από την μέρα που ξέσπασε η φωτιά στη Χίο, έχει ξεσπάσει και μια μάχη στο πεδίο της ενημέρωσης, σχετικά με το ποιος βάζει τις φωτιές!!!

Προσωπικά, αυτό το ονομάζω … «Πρόοδο»!!!

Διότι μέχρι και πριν ξεσπάσει η κρίση, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν … εμπρηστές! Οι φωτιές έμπαιναν … μόνες τους!!!

Τι κι αν κάηκε ένα ολάκερο νησί η Σάμος;

Τι κι αν όμορφοι Εθνικοί δρυμοί είχαν παραδοθείς τις φλόγες;

Στην Ελλάδα, απαγορευόταν να μιλήσεις για εμπρηστές, διότι ουδέποτε υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο! Αλλωστε, ποιος έχει δει ποτέ κανέναν … εμπρηστή;;;

Και η ζωή συνεχιζόταν!!!

Μέχρι που το 2007, κάηκαν ζωντανοί 64 άνθρωποι, σε ένα ατελείωτο πεδίο πυρκαγιών, που κείτονταν από το

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974


Στο μικροσκόπιο οι φορολογικές δηλώσεις όλων των κοινοβουλευτικών, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους.

Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ηδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των

Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ


sakasΟ Πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας κ.Ασλάμ, μίλησε για ιερό πόλεμο σε βάρος της χώρας μας. «Εάν θέλουνε πόλεμο θα κάνουμε και πόλεμο. Να μη μας σπρώξουνε σε βία», δήλωσε ενώπιον επευφημούντος συγκεντρωμένου πλήθους συμπατριωτών του, αλλά κανείς από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας δεν θορυβήθηκε.

Όπως επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, πρώην Εισαγγελέας κ.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ξεπουλάνε και στρατιωτικά αεροδρόμια!!!






Στο σφυρί ακόμη και στρατιωτικά
αεροδρόμια. Η κυβέρνηση δεν
βάζει φρένο πουθενά και δεν
φαίνεται διατεθειμένη να πει όχι
σε καμία από τις απαιτήσεις της
τρόϊκας.


Τι γίνεται με τα στρατιωτικά αεροδρόμια κα πως θα…πουληθούν; Μπορεί
να γίνει κάτι τέτοιο;

Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ, μ΄ ένα δισέλιδο ρεπορτάζ της στην εφημερίδα
Επενδυτής εξηγεί την …βιασύνη της κυβέρνησης να δώσει σε ιδιώτες την
εκμετάλλευση 37 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ,αλλά επισημαίνει
και τα πολλά “αγκάθια” που θα αντιμετωπίσει στην υλοποίηση αυτού του
σχεδίου.

Γράφει η Κύρα Αδάμ:

“Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται ρητά στο Μνημόνιο το οποίο αναφέρει
μεταξύ άλλων ότι «..από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο η Ελλάδα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: "ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΥΡΙΕ..."


Ο Μπένι συνεχίζει ανέμελος τις διακοπές του στη Χαλκιδική, όμως, οι κάτοικοι του επεφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη. Συγκεκριμένα, ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απέστειλαν τα μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, με αφορμή την επίσκεψη του στη Χαλκιδική.


"Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά.

Πράγματι, η Χαλκιδική είναι ένας φυσικός παράδεισος, που συνδυάζει καταπράσινα βουνά και κρυστάλλινες θάλασσες. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία μια και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη και η φυσική πύλη του Αγίου Όρους.

Δυστυχώς όμως, οι πολιτικές των κυβερνήσεων στις οποίες

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ



3 fotΤο θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων έχει αποφασιστεί και προωθείται “εκ των άνω” χωρίς να προβάλλεται στα ΜΜΕ και χωρίς ασφαλώς να τίθεται σε διαβούλευση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μοίρα που περίμενε και την περιβόητη “κάρτα του πολίτη”. Διοτί το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, αν και προωθείται συστηματικά από τις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις, κανείς δεν το τολμά να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση για ευνόητους λόγους: διότι κανείς δε ρωτά τον σύγχρονο “σκλάβο” αν του αρέσουν οι “αλυσίδες” του.  

Είναι εμφανές ότι αυτή τη φορά το θέμα προωθείται αθόρυβα και κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη” πολιτών και φορέων. Οι ψηφιακές ταυτότητες οι οποίες υπαγορεύονται από τη συνθήκη Σένγκεν έχουν ήδη απορριφθεί σε έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών είτε ως αντισυνταγματικές, είτε ως μέσο που παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των πολιτών. Επιπλέον, φημολογείται ότι οι νέες ταυτότητες θα δοθούν όχι μόνο σε Έλληνες ηπηκόους αλλά και σε αλλοδαπούς, αφού θα αντικαταστήσουν την πράσινη κάρτα. Αυτό άλλωστε

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Oι άνθρωποι του προέδρου...


 Μισό εκατομμύριο ευρώ κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο οι συμβουλές που έδιναν για μια διετία στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι ειδικοί σύμβουλοί του. Μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης έδωσε στη δημοσιότητα τους σχετικούς πίνακες με τις αμοιβές των 18 συμβούλων, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει και τα ονόματά τους.




«Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί;» λέει ο θυμόσοφος λαός, ένας λαός που μπορεί να μην έφαγε, αλλά εν τέλει πλήρωσε αυτός την πίτα και άρα δικαιούται να μάθει ποιοι πήραν τις 2.000 ευρώ μικτές αποδοχές για να ορμηνεύσουν τον Γιώργο Παπανδρέου στον δύσκολο δρόμο της πρωθυπουργίας από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2011. Ήταν άραγε οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι που τον έστησαν μπροστά στην κάμερα με φόντο το Καστελόριζο, για να μας πει για τη σωτηρία της χώρας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Αν ναι, να τους βγάλουμε για την προσφορά τους κι ένα επιμίσθιο.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο «Ξένιος Ζευς» κάνει επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια



Επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης Σαμαρά, με επίκεντρο τους μετανάστες, αλλά με κύριους στόχους τον αποπροσανατολισμό από τα συμβαίνοντα και την επίδειξη εθνικοφροσύνης από την κυβέρνηση που θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ «με κάθε θυσία», αγνοώντας ηθελημένα πως θυσιάζει τους πολίτες για να διασώσει την χώρα χωρίς αυτούς.

Το περίφημο σχέδιο «Ξένιος Ξευς», είναι μία ακόμη επικοινωνιακή κροτίδα κρότου – λάμψης, αφού επί της ουσίας και πέρα από το οπτικό και ακουστικό αποτέλεσμα, δεν πρόκειται –και δεν έχει σχεδιαστεί- να κατορθώσει τίποτε, πέρα από τις εντυπώσεις που θα σχηματίσει το… «πόπολο».

Αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών (ή λαθρεποίκων) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους αριθμούς ανοχής, ενώ τα ερωτήματα που

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!


Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που… ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Έτσι κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας οι “σωτήρες”. Αυτό είναι το έγκλημα της συμμορίας Παπανδρέου – Παπαδήμου.


Το αποκαλύπτει ο Νότης Μαριάς 

«Την ώρα που η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της τρόικας, συνεχίζει την ανάλγητη αντικοινωνική της μνημονιακή πολιτική, επιβάλλοντας νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται αύριο 20/8/2012 να εξοφλήσει στο 100% της αξίας του ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο όμως η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του!!!
Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της πατρίδας μας, ενεργεί ως κλασικός κερδοσκόπος και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κερδίζει εις βάρος του ελληνικού λαού από το εν λόγω ομόλογο 1,28 δισ. ευρώ.
Έτσι η ΕΚΤ, αντί να ενεργεί ως υπεύθυνος δημόσιος ευρωπαϊκός θεσμός που

Μη μας κουνάτε το δάκτυλο κύριε Πάγκαλε!



     Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς με πολλά επιχειρήματα στην αμετροέπεια (ή πονηριά ίσως;) του κ. Πάγκαλου. Θα μπορούσε και να τον αγνοήσει, αν τα χειραγωγούμενα ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόβαλαν αυτόν και το βιβλίο του, σε σημείο ώστε πολλοί Έλληνες πολίτες να επηρεάζονται και να αισθάνονται συνένοχοι στο διαχρονικό έγκλημα (πολιτικών και άλλων).

     Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Πάγκαλος πρωτοείπε την φράση «μαζί τα φάγαμε», είχε δηλώσει: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική

για όσους της περιοχής μας, ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ''ευχαριστούμε''

για όσους της περιοχής μας, ψήφισαν ΝΔ ''ευχαριστούμε''

Καλό μπαϊράμι σε όλους τους ομοεθνείς Τούρκους της ...Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης από τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας!! Εύγε!! (Από τα TourkikaNea.gr)



κοινοποίηση φωτογραφίας από Erhan Imamoglu.

για όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, πάλι ''ευχαριστούμε'', αφού η ΚΕ του ''μεγάλου'' αυτού ''ελληνικού'' κόμματος, έβαλε ως εισηγητή Θράκης, τον Χατζηοσμάν

για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πάλι ''ευχαριστούμε'' για την άριστη  συνεργασία της ιεραρχίας σας με το DEB, και τα παρεπόμενα... της πολιτικής σας  

αναμένοντας (και εργαζόμενοι για το) πότε θα ισχύσει το άρθρο 4 παράγραφος 3 του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν


Αποκλειστικό-Η Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν
















    Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, η Ελληνική Αστυνομία, σε τρειςΤούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή

    πέρασαν και από εδώ... ας μας ευλογήσουν αυτές τις δύσκολες ώρες...

    Όσιοι Βαρνάβας και Σωφρόνιος, κτίτορες της Μονής Σουμελά (10ος-11ος αι.)
    Αγιορείτες Άγιοι
    Μνήμη 18 Αυγούστου


    Οι κατά κόσμον συγγενείς (θείος και ανηψιός) Βασίλειος και Σωτήριχος γεννήθηκαν στην Αθήνα τον 10ο αιώνα. Όταν εκάρησαν μοναχοί και χειροτονήθηκαν ιερείς, έλαβαν τα ονόματα Βαρνάβας και Σωφρόνιος. Κατόπιν θεοσημίας ξεκίνησαν μεγάλο ταξίδι για τον Πόντο, προς ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της λεγομένης Σουμελά και της ανοικοδομήσεως μονής. Κατά την ιεραποδημία τους αναφέρεται ότι

    Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

    Πριν... 26 χρόνια!


    Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΗΤΑΝ .... ναυτάκι...!! ?????
     
    Πριν... 26 χρόνια! 


    Επειδή κάποιοι θεωρούν όλους τους Έλληνες διανοητικά ανάπηρους, παραθέτουμε τι έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» πριν 26 χρόνια. 


    Θα ήταν μεγάλη απαίτηση από μέρους μου να ζητήσω από κάποιους  ολίγη δόση ιστορικής μνήμης. Το είδος αυτό είναι ανύπαρκτο εν Ελλάδι, εκτός και αν μπορεί να βοηθήσει κάποιους να εξαπατήσουν αφελείς. Σήμερα, κάποιοι μάς λένε ότι για τηn κρίση φταίνε οι κερδοσκόποι, οι Γερμανοί, οι Πυγμαίοι, η CIA, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι μασώνοι και δεν συμμαζεύεται. Σίγουρα, όμως, δεν φταίμε εμείς! 


    Για να μην μάς θεωρούν κάποιοι εκ γενετής καθυστερημένους, παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του  « Οικονομικού Ταχυδρόμου » κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος της  22ας Μαΐου 1986 , υπό τον τίτλο: «Προτιμούμε να

    το χρυσό...


    το χρυσό... το έδωσαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ...


    (χωρίς σχόλια. Μόνο για σκέψη και μετά για πράξη...)

    συνάφεια με παλαιό... (είπαν ...κάνουν)

    όσον αφορά την επικρατούσα ''δικαιοσύνη'' ...

    ''χαρείτε'' οι ψηφήσαντες ''δικαιοσύνη''...


    οπότε το ηθικό θέμα που γεννάται, όχι για τους κυβερνώντες αλλά τους κυβερνούμενους, είναι ΠΟΣΟ πραγματικά θέλουν/ήθελαν δικαιοσύνη;


    Σήμερα 15 Αυγ



    Κοίμησις της Θεοτόκου

    Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι


    Απολυτίκιο της ημέρας

    15 Αυγούστου 2012

    Ἦχος α’.

    Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.