Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δένδιας για Δουβλίνο ΙΙΙ-Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!


Ομολογία σοκ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, αναφορικά με τη νέα συνθήκη για τη μετανάστευση Δουβλίνο ΙΙΙ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε τίποτα για μια συνθήκη η οποία πλήττει τα συμφέροντα της Ελλάδας και όμως πρέπει να την υπογράψουμε!

Έτσι ως ζοφερό περιέγραψε το σκηνικό στο μέτωπο της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης αναφορικά με την προετοιμαζόμενη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙΙ» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ό ίδιος επεσήμανε –χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους- ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής
μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα… οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».

Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας – σύμφωνα με τον υπουργό – είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».

Η θέση του υπουργού μόνο ηττοπαθής μπορεί να χαρακτηριστεί και τίποτα άλλο. Δεν εξήγησε γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητήσει ανταλλάγματα, δεν εξήγησε γιατί είμαστε αναγκασμένοι να υπογράψουμε την απαράδεκτη αυτή συνθήκη στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές ανησυχίες δεν εξήγησε γιατί η Ελλάδα η οποία βρίσκεται ήδη κάτω από το καθεστώς κατοχής από εκατομμύρια αλλοδαπούς πρέπει να υποκύψει και να συμφωνήσει με μια συνθήκη που μόνο το χάος και την ανασφάλεια θα φέρει στην κοινωνία.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις εκφράζοντας μόνο ελπίδες και ψήγματα αισιοδοξίας χωρίς να προτείνει απολύτως τίποτα για μια κατάσταση η οποία πια έχει ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου