Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Έτσι κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας οι “σωτήρες”. Αυτό είναι το έγκλημα της συμμορίας Παπανδρέου – Παπαδήμου.


Το αποκαλύπτει ο Νότης Μαριάς 

«Την ώρα που η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της τρόικας, συνεχίζει την ανάλγητη αντικοινωνική της μνημονιακή πολιτική, επιβάλλοντας νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται αύριο 20/8/2012 να εξοφλήσει στο 100% της αξίας του ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ, το οποίο όμως η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά στο 60% της αξίας του!!!
Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της πατρίδας μας, ενεργεί ως κλασικός κερδοσκόπος και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κερδίζει εις βάρος του ελληνικού λαού από το εν λόγω ομόλογο 1,28 δισ. ευρώ.
Έτσι η ΕΚΤ, αντί να ενεργεί ως υπεύθυνος δημόσιος ευρωπαϊκός θεσμός που
στηρίζει δήθεν το εγχείρημα της Ευρώπης της αλληλεγγύης, καταλαμβάνει πλέον μια περίοπτη θέση στο «πάνθεον» της διεθνούς κερδοσκοπίας που απομυζά τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με στοιχεία, διαθέτει 50 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος, το οποίο αγόρασε με έκπτωση και έτσι προετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος του λαού μας, απομυζώντας κέρδη τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ!!!, όσο δηλαδή και το πακέτο των νέων μέτρων.
Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου είναι τεράστιες γιατί επιτρέπει στην ΕΚΤ να συνεχίζει να κερδοσκοπεί σε βάρος της χώρας μας και θα αναζητηθούν κοινοβουλευτικά με ερώτησή μας, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή για το ζήτημα αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου