Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ PKK ΣΤΟ ΧΑΚΑΡΙ...!!!


ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ...!!! ΤΑ ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ...

Μια έκταση της Τουρκίας, περίπου ίση με την έκταση της Δυτικής Θράκης ελέγχεται ολικώς ή μερικώς από τις κουρδικές δυνάμεις του ΡΚΚ στα νοτιανατολικά σύνορα με το Ιράκ και την Συρία και φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι Κούρδοι δεν δείχνουν διάθεση αποχώρησης από τα εδάφη που έχουν καταλάβει! Κατά ένα περίεργο τρόπο αδιαφορούν για την τουρκική αντεπίθεση και την εμπλοκή πολύ υπέρτερων δυνάμεων στον αγώνα εναντίον τους.

Σε συνέντευξη του το ηγετικό στέλεχος του Kurdish Communities Union (KCK), Duran Kalkanπου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Şemdinli και την Çukurca που

διεξάγεται τις 2 τελευταίες εβδομάδες, είπε ότι "Κούρδοι μαχητές έχουν περικυκλώσει και καταλάβει πολλές περιοχές στις περιφέρειες των Şemdinli, Zap και Zagros αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να μην μπορεί να βγει από τα φυλάκιά του. Μία είναι η λύση για τις δυνάμεις αυτές: ''Η θα παραδοθούν ή θα εξοντωθούν".

Ως απάντηση (μάλλον πανικόβλητη) η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε επτά ζώνες στην επαρχία Χακάρι, υπό στρατιωτικό νόμο έως τις 6 Οκτωβρίου του 2012, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη της περιοχή. Κατ'αυτό τον τρόπο παραδέχεται η Τουρκία ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ αυτές τις περιοχές...

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας οι εφτά περιοχές είναι οι εξής: «η ζώνη του Ικιγιακά, οι περιοχές ανατολικά του Σιρνάκ Μπεϊτουσεμπάπ, και Αλτινταγλάρ στα κεντρικά του Χακάρι, το όρος Μπουζούλ, η Αλαντούζ, οι ορεινοί όγκοι Μπάλκαγια, το Γκεντίτεπε και Καραντάγ, καθώς και οι ζώνες Τσαλαγιάν και Πιριντσεκέν».

Δηλαδή η Τουρκία θέτει υπό στρατιωτικό νόμο μία ολόκληρη περιοχή της επικράτειάς της και αυτό είναι η πρώτη φορά που το κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Βασικός στόχος η απομόνωση της περιοχής από Τουρκία θα απομονώσει τη περιοχή από τις αποστολές οπλων από την Συρία, αλλά και από το τις άλλες πηγές τροφοδοσίας των Κούρδων μαχητών. Πάντως η Άγκυρα στέλνει συνέχεια δυνάμεις στην περιοχή και έχει καταγραφεί ήδη η άφιξη δύο μονάδων ορεινών καταδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου