Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εγκύκλιος ενάντια στο κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών στην Θράκη και στην αιφνίδια αποθήκευση λαθρομεταναστών σ' αυτές







Πρός τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Επαρχίας μας


Αγαπητοί μου, αδελφοί και αδελφές ἐν Χριστῷ

Απευθύνομαι σε όλους σας σήμερα με βαρειά θλίψη στην καρδιά μου, όχι για να σας πανικοβάλω αλλά για να σας ενημερώσω, προκειμένου να συμπαραταχθούμε σε αγώνες για την αποτροπή ενός μοιραίου λάθους το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά της ιδιαίτερης Πατρίδος μας, της Θράκης.

Πριν από λίγες ώρες 35 λεωφορεία μετέφεραν λαθρομετανάστες από την Αθήνα και τους «αποθήκευσαν» στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης. Οι Αστυνομικές Σχολές των 3 θρακικών πόλεων κλείνουν οριστικά και τα κτίρια πλέον θα φιλοξενούν
λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια της Κυβερνήσεώς μας κατά της Θράκης, στην προσπάθειά της να «καθαρίσει» την Πρωτεύουσα από αυτούς τους ανθρώπους.

Κατ’ αρχήν, δεν συμφωνώ με την υποτίμηση των λαθρομεταναστών, είναι άνθρωποι, εικόνες του Θεού, ανεξάρτητα από τον τόπο προέλευσης και τη θρησκεία τους. Οφείλουμε να τους συμπεριφερόμαστε σαν αδελφούς.
Όμως, ο τρόπος τον οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να στοιβάξει αυτούς τους ανθρώπους στη Θράκη είναι αισχρός. Χαρακτήρισε την επιχείρηση «σκούπα». Άρα θεωρεί τους ανθρώπους αυτούς «σκουπίδια» και τη Θράκη«σκουπιδοντενεκέ».

Χωρίς να ενημερώσει τους εκλεγμένους μας Άρχοντες, χωρίς καμιά κτιριακή υποδομή, εν πλήρει γνώσει του Πρωθυπουργού της Χώρας μας, ο Κερκυραίος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, με συνοδεία αστυνομικών μονάδων ΜΑΤ, προχθές τη νύχτα και απόψε μέχρι σήμερα τα χαράματα, έστειλε χιλιάδες λαθρομετανάστες στον τόπο μας καθιστώντας τον «κολαστήριο ψυχών».

Και θα ακολουθήσουν κι άλλες χιλιάδες.

Δεν αδιαφορούμε για την ανάγκη τακτοποίησής τους, όμως, στην Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης ήδη λειτουργούν 2 μεγάλα Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών και πολλά κρατητήρια σε Αστυνομικές Διευθύνσεις. Φτάνουν πια! Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν θα αναλάβει να το λύσει μόνο η Θράκη. Όταν χρόνια πριν, φωνάζαμε και γράφαμε να ληφθούν έγκαιρα μέτρα φύλαξης του ποταμού Έβρου, κάποιοι στην Αθήνα, μας χαρακτήριζαν ως ρατσιστές και ότι διακατεχόμαστε από ξενοφοβία. Τώρα, που το πρόβλημα στην Αθήνα έγινε αφόρητο και πλημμύρισε την πλατεία Κολωνακίου, τώρα η Κυβέρνηση στέλνει τους λαθρομετανάστες πίσω στη Θράκη.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Οι λαθρομετανάστες, κάτω από την πίεση της Ύπατης Αρμοστείας, ανθρωπιστικών οργανώσεων και Ευρωπαϊκών συνθηκών, θα παραμείνουν στην Θράκη για πάντα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των αστυνομικών του Frontex, εξασφάλισε, ότι δεν θα φτάσουν ποτέ στα άλλα Κράτη της και αν τα καταφέρουν, θα τους επιστρέφει πάντα εδώ.

Οι άνθρωποι αυτοί, θα απολύονται από τους υποτυπώδεις χώρους κράτησης και φοβούμενοι να επιστρέψουν στην Αθήνα, θα ψάχνουν να βρουν στη Θράκη, οικεία σ’ εκείνους πολιτιστικά και θρησκευτικά δεδομένα. Και θα τα βρουν. Κάποιοι θα τους τα προσφέρουν ευχαρίστως. Αυτό είναι μοιραία εθνική ζημιά και ολοκληρωτική καταστροφή της ιδιοπροσωπείας του τόπου μας. Καταστροφή χωρίς διόρθωση. Λυπάμαι που η παρούσα Κυβέρνηση, θα καταγραφεί στην Ελληνική Ιστορία ως Μήδεια των ελλήνων θρακιωτών.
Ας μη φοβόμαστε· κι αν η Κυβέρνηση να μας ξέγραψε, ο Χριστός και η Παναγία θα μας φυλάξουν.

Όμως, χρειάζεται κι από μας αντίδραση. Μην αδρανήσουμε. Χθές, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, με την Αντιπεριφερειάρχισσα κ. Γωγώ Νικολάου και τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, είμασταν στη γέφυρα του Νέστου, σε μια συμβολική αντίδραση κατά της κρατικής μυωπίας και της εθνικά απαράδεκτης νοοτροπίας που επέλεξε για την πυρπόληση της Θράκης.

Όμως, αύριο το βράδυ πρέπει να μιλήσουμε και να φωνάξουμε όλοι μαζύ. Ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, μας προσκαλεί στις 7 η ώρα στην Κομοτηνή, σε παλλαϊκό συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε την αντίρρησή μας και να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να διορθώσει το έγκλημα που διέπραξε σε βάρος μας. Έστω και τώρα.

Επιστρέψτε από τις παραλίες, αφήστε οποιεσδήποτε άλλες ασχολίες, ξεπεράστε όποιες δυσκολίες και ελάτε στην Κομοτηνή. «Νῦν ὑπὲρ πάντων ὁ ἀγών».

Ευχέτης υπέρ όλων σας,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
✥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου