Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο «Ξένιος Ζευς» κάνει επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια



Επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης Σαμαρά, με επίκεντρο τους μετανάστες, αλλά με κύριους στόχους τον αποπροσανατολισμό από τα συμβαίνοντα και την επίδειξη εθνικοφροσύνης από την κυβέρνηση που θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ «με κάθε θυσία», αγνοώντας ηθελημένα πως θυσιάζει τους πολίτες για να διασώσει την χώρα χωρίς αυτούς.

Το περίφημο σχέδιο «Ξένιος Ξευς», είναι μία ακόμη επικοινωνιακή κροτίδα κρότου – λάμψης, αφού επί της ουσίας και πέρα από το οπτικό και ακουστικό αποτέλεσμα, δεν πρόκειται –και δεν έχει σχεδιαστεί- να κατορθώσει τίποτε, πέρα από τις εντυπώσεις που θα σχηματίσει το… «πόπολο».

Αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών (ή λαθρεποίκων) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους αριθμούς ανοχής, ενώ τα ερωτήματα που

δημιουργεί η τάση εισόδου στην χώρα και συγκεντρωτισμού στην πρωτεύουσά της των λαθρομεταναστών, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα, ενώ την ίδια στιγμή η διογκούμενη εγκληματικότητα (κυρίως εις βάρος των γηγενών κατοίκων των Αθηνών αλλά και ό,που στην επικράτεια υπάρχουν σημαντικοί αριθμοί λαθρομεταναστών) έχει καταστεί καθημερινό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί άμεσα και με συμβατικές μεθόδους.

Και τι σκέφτηκε η κυβέρνηση των ελληνόφωνων υποτακτικών της τρόικας και των τραπεζών;
Σκέφτηκε κάποια δραστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, πριν αυτή οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη;
Μήπως οι ιθύνοντες αποφάσισαν να σταθούν στο πρόβλημα και να το εξαλείψουν;
Υπήρξε κυβερνητική βούληση ουσιαστικής αποτροπής της εισόδου, αλλά και δραστικής μείωσης των λαθρομεταναστών από την χώρα;

Δυστυχώς, τίποτε από τα παραπάνω δεν συνέβη. Οι κυβερνώντες αποφάσισαν να «απλώσουν» το πρόβλημα και στην υπόλοιπη χώρα, προτίμησαν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και αντιμετωπίζοντας τον Ελληνικό λαό ως έχοντα νοητική υστέρηση. Έτσι, αποφασίσθηκε και εκτελέσθηκε μέσα σε μισή ημέρα (κυριολεκτικά) ένα σχέδιο «αποκέντρωσης» ενός ασήμαντου (για την Αθήνα και το πρόβλημα που αυτή βιώνει) αριθμού λαθρομεταναστών στην περιφέρεια. Το ότι επιλέχθηκαν ως τόποι κράτησης των «παρανόμως διαμενόντων» οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης, απέδειξε απλά την προχειρότητα της «πολιτικής» σκέψης των ιθυνόντων, αφού το μόνο που κατορθώθηκε ήταν η πρόσθεση προβλημάτων σε μία περιοχή (Θράκη) με ιδιαίτερα προβλήματα.

Αυτή η «αποκέντρωση» 1.500 λαθρομεταναστών λύνει το πρόβλημα της Αθήνας, που διαθέτει έναν –επαναλαμβάνουμε- τεράστιο αριθμό λαθρομεταναστών; Είναι δυνατόν μόνο αυτοί οι 1.500 να είναι οι παράνομοι; Είναι δυνατόν αυτοί οι 1.500 παράνομοι να λύσουν το πρόβλημα που ζει η Αθήνα; Και τα υπόλοιπα 2,5-3 εκατομμύρια είναι νόμιμοι; Και αν είναι, πως, πότε και με ποιες μεθόδους – διαδικασίες νομιμοποιήθηκαν; Μήπως συνελήφθησαν, δικάστηκαν και φυλακίσθηκαν ποτέ για την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα; Προφανώς όχι! Νομιμοποιήθηκαν μέσα από διαδικασίες εξπρές, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να μπορέσει αυτή η χώρα να γίνει αποδέκτης του κάθε πονεμένου του πλανήτη, για να μπορέσει αυτή η χώρα να γίνει σκουπιδότοπος ανθρώπων και ψυχών και για να εξασφαλισθεί -επιπλέον- η ύπαρξη φτηνών εργατών στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Παράλληλα, η έλευση των λαθρομεταναστών και η απόδοση ιθαγένειας (μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως) εξασφαλίζει την ύπαρξη νέων ψηφοφόρων, που δεν θα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για ένα διάστημα 10 ετών. Απορούμε, λοιπόν: Οι νόμιμοι λαθρομετανάστες, πόσοι είναι; Μπορεί κανείς να απαντήσει; Μπορεί κανείς κυβερνητικός να απαντήσει με ειλικρίνεια και όχι με σκοπό να παραπλανήσει τους πολίτες αυτής της χώρας;

Η μετακίνηση, λοιπόν, αυτών των λαθρομεταναστών, δεν εξυπηρετεί την χώρα, αλλά τους κυβερνώντες. Οι οποίοι, διατείνονται πως θα σταματήσουν και την ροή εισόδου και την εν γένει λαθρομετανάστευση στην χώρα! Μάλιστα, για να γίνουν πιστευτοί, μετακίνησαν 1.810 αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα και συνοριοφύλακες (μέχρι και από τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην Ήπειρο), στην Θράκη. Η μετακίνηση έγινε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να αυξηθεί η επιτήρηση του Έβρου και να υπάρξει αποτελεσματική αποτροπή στην είσοδο των λαθρομεταναστών…

Όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού οι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής και έχουν αναλάβει την φύλαξη των λαθρομεταναστών που μεταφέρθηκαν στις πρώην σχολές αστυνομίας (παραγωγικές σχολές που έκλεισε η κυβέρνηση) και νυν κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Δηλαδή, ένας σημαντικός αριθμός μετακινηθέντων αστυνομικών, φρουρεί τα κέντρα κράτησης και όχι τον ποταμό Έβρο! Η φρούρηση αυτή, μάλιστα, χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη, αφού οι λαθρομετανάστες που κρατούνται παρουσίασαν λοιμώδεις ασθένειες και απασχολούν έντονα τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής.

Και τι γίνεται στον Έβρο; Οι πρώτες «ειδήσεις» αναφέρουν δραστική μείωση της εισόδου των λαθρομεταναστών. Ισχύει όμως αυτό; Εάν πιστέψουμε την «είδηση» -την οποία προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε αλλά συναντήσαμε κλειστές πόρτες και φοβισμένα πρόσωπα-, τότε μάλλον έχει υπάρξει κάποια υπόγεια συμφωνία με την απέναντι πλευρά (βλ. Τουρκία) ώστε να βοηθηθεί η Ελληνική κυβέρνηση για να εμφανισθεί ως παράγουσα έργο κατά της λαθρομετανάστευσης.

Μπορεί όμως η μετακίνηση συνοριοφυλάκων να εμποδίσει την είσοδο νέων λαθρομεταναστών στην χώρα;
Ο ρόλος των συνοριοφυλάκων είναι η σύλληψη των λαθραία εισαχθέντων στην χώρα. Στα χωριά του βόρειου Έβρου παρατηρείται το φαινόμενο ομάδες λαθρομεταναστών να μετακινούνται στους δρόμους με σκοπό να παραδοθούν οικειοθελώς στους συνοριοφύλακες προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα χαρτιά από την Frontex (η οποία μετά από δύο συνεντεύξεις τους καταγράφει ως εισελθόντες στην Ελλάδα και ουσιαστικά τους «φυλακίζει» στην χώρα μας, από την οποία τους απαγορεύει την… έξοδο προς την υπόλοιπη Ευρώπη). Οι Έλληνες συνοριοφύλακες παρίστανται σε διαδικασίες παράδοσης - σύλληψης των λαθρομεταναστών, αλλά και σε διαδικασίες διάσωσής τους, όταν αυτοί κινδυνεύουν καθώς περνάνε τον ποταμό Έβρο (συνηθίζουν, εάν περνάνε με βάρκες, να βυθίζουν τις βάρκες στο μέσον του ποταμού –όπου βρίσκονται και τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- προκειμένου να προκαλέσουν την διάσωσή τους από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι πιέζονται για την διάσωση από άνδρες της Frontex οι οποίοι συνοδεύουν πάντα όλες τις ομάδες συνοριοφυλάκων).

Τι κάνουν λοιπόν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο; Διατηρούν τα καταγεγραμμένα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (εξαναγκαζόμενοι από την Έρευνα και Διάσωση), διασώζοντας λαθρομετανάστες που κινδυνεύουν να πνιγούν και καλούν σε βοήθεια!!! Καμία αποτροπή (με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες) δεν μπορεί να γίνει, εκτός εάν αυτή είναι βίαιη και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Γιατί λοιπόν, η κυβέρνηση των Αθηνών έκανε τόσο θόρυβο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε άμεσο, ούτε καν ορατό όφελος της χώρας από αυτή την πολιτική;
Προφανέστατα, η κυβέρνηση θέλει να δείξει «καλό πρόσωπο» προς τους Έλληνες πολίτες και θέλει να πείσει πως έχει ως μέριμνά της την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο προσθέτει έξοδα στην οικονομία της χώρας, αφού δεν αποφασίζουν οι κυβερνώντες να περάσουν σε άμεσες μετακινήσεις των λαθρομεταναστών στις πρεσβείες των χωρών από όπου έχουν δηλώσει οι ίδιοι ότι προέρχονται.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αρνούμενη να αντιληφθεί πως η διασπορά του προβλήματος στην υπόλοιπη χώρα δεν λύνει το πρόβλημα αλλά εξαπλώνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα την «φωτιά» που καίει την Αθήνα, προτιμά να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια παρά να περάσει σε δραστικές και άμεσες λύσεις.
Πόσο ανθρωπιστικό είναι άραγε, το να διαλύεις τον κοινωνικό ιστό της χώρας σου, χωρίς να αντιδράς και να δίνεις λύσεις, αλλά προτιμώντας να «σκεπάζεις» τα προβλήματα που είναι βέβαιο πως απέχουν ελάχιστα από το να δημιουργήσουν ανθρωπιστική κρίση στην χώρα που υποτίθεται πως κυβερνάς;
Είναι, άραγε, ανθρωπιστικό να δέχεσαι την είσοδο ανθρώπων στους οποίους δεν μπορείς να παρέχεις τα απαραίτητα (εργασία, υγεία, παιδεία) για να ζήσουν;

Δυστυχώς, και αυτή η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες), θεωρεί σωστό να εμπαίζει τον Ελληνικό λαό, να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες, είτε επειδή δεν έχει την διάθεση, είτε επειδή δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης και τα όσα αρνητικά σωρεύει αυτό στην χώρα. Δυστυχώς, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν κυβερνούν, αλλά κοροϊδεύουν για μία ακόμη (πολλοστή) φορά τον Ελληνικό λαό. Και το δυστυχέστερο είναι πως το κάνουν συνειδητά και με… σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου