Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Να οι εμπρηστές της Χίου!!!

Απίστευτα πράγματα γράφονται και λέγονται στην Ελλάδα, με σκοπό να κρύψουν κάτω από το χαλί, ένα τεράστιο παιχνίδι! Μέχρι το 2007 στην Ελλάδα δεν υπήρχαν εμπρηστές! από τότε μέχρι σήμερα εμπρηστές βαφτίστηκαν , ξωμάχοι, τσοπάνοι και γριούλες που καίνε χόρτα!
Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr
αρχική καταχώρηση στις 23/8/2012, 20:00
τελ. ενημέρωση 23/8/2012


Από την μέρα που ξέσπασε η φωτιά στη Χίο, έχει ξεσπάσει και μια μάχη στο πεδίο της ενημέρωσης, σχετικά με το ποιος βάζει τις φωτιές!!!

Προσωπικά, αυτό το ονομάζω … «Πρόοδο»!!!

Διότι μέχρι και πριν ξεσπάσει η κρίση, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν … εμπρηστές! Οι φωτιές έμπαιναν … μόνες τους!!!

Τι κι αν κάηκε ένα ολάκερο νησί η Σάμος;

Τι κι αν όμορφοι Εθνικοί δρυμοί είχαν παραδοθείς τις φλόγες;

Στην Ελλάδα, απαγορευόταν να μιλήσεις για εμπρηστές, διότι ουδέποτε υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο! Αλλωστε, ποιος έχει δει ποτέ κανέναν … εμπρηστή;;;

Και η ζωή συνεχιζόταν!!!

Μέχρι που το 2007, κάηκαν ζωντανοί 64 άνθρωποι, σε ένα ατελείωτο πεδίο πυρκαγιών, που κείτονταν από το
νομό Καβάλας ίσαμε την Πελοπόννησο! Από το Ιόνιο ίσαμε το Αιγαίο! Μόνο η Θράκη την είχε γλιτώσει τότε, με ελαφρά τραύματα!

Με 20.000 εστίες πυρκαγιάς , ήταν δύσκολο να πείσεις ακόμη και τον πλέον ανυποψίαστο Ελληνα! Ακόμη και η μεγαλύτερη σε … «αφασία» προσωπικότητα, δεν μπορούσε να πεισθεί ότι όλο αυτό αποτελεί έργο θεού!

Μέχρι τότε, η Πυροσβεστική η ΕΛΑΣ και ο Στρατός, μας ενημέρωναν, για την … αέναη δράση της πυρακτωμένης κουκουνάρας, όταν φυσούν μποφόρ! Αυτή ήταν η «επίσημη» αιτία της εξάπλωσης της πυρκαγιάς και το «επίσημο» κράτος δεν σήκωνε αστεία επ’ αυτού!

Όταν όμως βρισκόταν ένας δημοσιογράφος και τους ρωτούσε, «μα καλά ρε παιδιά, τι κουκουνάρες μας λέτε»; Εδώ κάηκε ελαιόδασος!!! Τότε άπαντες οι υπεύθυνοι αλληλο-κοιτιόντουσαν γιατί αυτό δεν το είχαν … σκεφτεί!!!

Δεν θα ξεχάσω, ρεπορτάζ καναλιού που μετέδιδε την «άποψη» ενός υπεύθυνου πολιτικού ανδρός, για μια φωτιά σε περιοχή των Ιωαννίνων! Ο πολιτικός έσκιζε τα ιμάτιά του ότι φταίνε τα κουκουνάρια και η ρετσίνη για την γρήγορη μετάδοση της φωτιάς, και τα πλάνα από την περιοχή έδειχναν να καίγονται ... ιτιές !!!!

Ειδικά με τις φωτιές που έφτασαν στα όρια του δήμου … Αθηναίων το 2007, και παραλίγο να καούν πολυκατοικίες, όπου ως γνωστών δεν υπάρχουν πεύκα … και κουκουνάρια, τότε επιστρατεύτηκε ένα άλλο υπέρλαμπρο επικοινωνιακό σχέδιο!

Το κράτος για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του στην πυρόσβεση, και προφανώς διότι οι νεκροί είχαν ξεπεράσει ήδη τους 60, εγκατέλειψαν το «plan A» και μπήκαν στο «plan B»! Ετσι, από εκεί που δεν υπήρχαν ποτέ μα ποτέ των ποτών εμπρηστές, άξαφνα το κράτος τους ανακάλυψε στην Πελοπόννησο!

Βλέπετε μετά από 8.000 εστίες πυρκαγιάς -μόνο- στην περιοχή «κάτω από το Αυλάκι», που να τολμήσεις να πεις ότι οι φωτιές μπήκαν από μόνες τους και ότι για τις χιλιάδες εστίες φταίει η ... «αέναη δράση της πυρακτωμένης κουκουνάρας»! Ετσι, ανακάλυψαν τους «οικοπεδοφάγους» που θα εκμεταλλευτούν την Ιόνια Οδό!!!

Αυτοί λοιπόν που κατακαίγουν την Ελλάδα, είναι οι οικοπεδοφάφοι προκειμένου να χτίσουν ξενοδοχεία!

Βέβαια, δεν μας είχαν πει, τι θα έκαμαν με τα ξενοδοχεία τους, σε ένα τοπίο που ήταν «κρανίου τόπος» και θύμιζε λίγο από τις φωτογραφίες που έστελνε το pathfinder από τον πλανήτη Αρη!!!

Το επικοινωνιακό Plan B λοιπόν, επέτρεψε να μιλήσουμε στην Πελοπόννησο, για εμπρηστές που είναι απλά … οικοπεδοφάγοι!!! Τίποτε παραπάνω!

Στις υπόλοιπες περιοχές, είτε οι εμπρηστές ήταν βοσκοί, είτε οι εστίες άναβαν … από μόνες τους!!!

Θυμάμαι σαν χτες, τις αγωνιώδεις προσπάθειες ενός συμπαθούς και πασίγνωστου δημοσιογράφου μεσαίου ιδιωτικού καναλιού, που οργάνωνε πάνελ, για να πείσει ακόμη και τους καλεσμένους του, ότι υπήρχε σχέδιο εμπρησμού αλλά οι δράστες ήταν … οικοπεδοφάγοι!

Αργότερα βέβαια το κανάλι πουλήθηκε σε μια Γερμανική εταιρία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία με την υπόθεσή μας!

Οι Ελληνες είχαν ενημερωθεί, ότι τα 64 θύματα, αποτέλεσαν παράπλευρες απώλειες ενός σχεδίου που οργάνωσαν κάποιοι … κατασκευαστές να τους πω; Ξενοδόχους; Εταιρίες real Estate; Ποιοι να είναι άραγε οι οικοπεδοφάγοι ; Κάποια τερατόμορφα τέρατα από τον πλανήτη των «Γλίνγκλον» που τους έφερε στον πλανήτη Γη το διαστημόπλοιο «Γκαλάκτικα»; ;

Φυσικά ουδείς είπε στα περισπούδαστα αυτά πάνελ, ότι με τον ισχύοντα νόμο, πιο εύκολα χτίζεις αυθαίρετο κάτω από την Ακρόπολη, παρά σε καμένη δασική έκταση!

Αλλά λεπτομέρειες θα μου πείτε!

Ο λαός είχε … «ενημερωθεί» και μάλιστα από υψηλού επιπέδου δημοσιογράφους και αναλυτές, που ήξεραν τα πάντα, εκτός φυσικά, το ποιοι μπορεί να είναι οι … οικοπεδοφάγοι καθώς και τι συμφέροντα θα αποκόμιζαν από μια κατακαμένη Ελλάδα αφού ως γνωστόν, οι τουρίστες προτιμούν το πράσινο παρά το σταχτί χρώμα για διακοπές!!!!

Κάπως έτσι, πορευτήκαμε και στα επόμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι είχαν αρχίσει να διαρρέουν σε μια μικρή μερίδα του τύπου και ιδιαίτερα του διαδικτυακού, ανατριχιαστικά στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας με την διάλυση της τοπικής παραγωγής και του τουρισμού, πετύχαμε αυτή την φοβερή πρόοδο, και από εκεί που από το 1974 κει μετά στη χώρα δεν υπήρξε … ποτέ ούτε ένας εμπρηστής, να φτάσουμε τελικά στο 2007 και να αναζητάμε ευθύνες από γριές που καίνε ξύλα, από τσοπάνους που καπνίζουν και πετάν τα αποτσίγαρα και γενικά από τους «κακομαθημένους Ελληνες» που δεν έχουν τρόπους συμπεριφοράς και υποφέρουν από παντελή έλλειψη οικολογικής συνειδήσεως!!!

Διάβασα σήμερα το άρθρο ενός γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου που ήρθε στο mail μου και κυριολεκτικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα, «ανακαλύπτοντας» ότι τις φωτιές τις βάζουν γέροι και γριές καθώς και οι απρόσεκτοι οδηγοί!

Με συναρπάζει η ιδέα του δημοσιογράφου, ειδικά στο σημείο που λέει ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν πράκτορα-εμπρηστή!

Δεν γνώριζα βλέπετε, ότι οι πράκτορες, πριν βάλουν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τηλεφωνούν πρώτα στους δημοσιογράφους και τους καλούν να φέρουν την κάμερα του καναλιού, για να αποθανατίσουν την πράξη τους!

Που να το ξέρω να βάλω μια αγγελία στους AegeanTimes, και να καλώ τους πράκτορες της Τουρκίας, ή τους απανταχού εμπρηστές να μας ενημερώνουν κάθε φορά που ετοιμάζονται να κατακάψουν τη χώρα μας!

Ειδικά στην περίπτωση της Χίου, το σκεπτικό του εν λόγω δημοσιογράφου, ο οποίος λόγω εντοπιότητας, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, ταιριάζει γάντι!

Κάηκε το μισό νησί, προφανώς γιατί … μέσα στα μαστιχόδεντρα, κάπνιζαν μερικοί ξωμάχοι και πέταγαν τα τσιγάρα τους καταγής!

Ετσι, ξέσπαγαν ταυτόχρονα 10 εστίες φωτιάς με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να στέλνει εκεί όλες της τις δυνάμεις! Σύμφωνα με μαρτυρίες πυροσβεστών και εθελοντών, μόλις κατέφθαναν, ξέσπαγαν άλλα 20 μέτωπα, στην ακριβώς απέναντι πλευρά! Και μάλιστα στην αντίθετη φορά του ανέμου, που δεν δικαιολογούσε την μετάδοσή τους από αυτόν ! Περικυκλώνοντας στην ουσία τους πυροσβέστες που δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη και δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση στο Κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής!!
Αυτά, προφανώς θα ήταν … εστίες από αναμμένα τσιγάρα που είχαν ξεχάσει ταυτόχρονα … 20 ξωμάχοι και γριούλες, τα οποία έσπασαν ακόμα και το νόμο των πιθανοτήτων και ξεπήδησαν ταυτόχρονα!

Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν, μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία τον «σούπερ κοριό της ΕΥΠ», και με δεδομένο ότι οι ξωμάχοι ,οι βοσκοί και οι γριούλες έχουν πλέον κινητά, να μάθουμε ποιοι συνομιλούσαν το τελευταίο 24ωρο στα βουνά της Χίου!

Είμαι σίγουρος ότι θα συλλάβουμε τουλάχιστον 200 γριούλες και τσοπάνους, ως … εμπρηστές!!!

Διαβάζω λοιπόν κι ενημερώνομαι σε μερικά άρθρα-αναλύσεις για την υπαιτιότητα των υπουργών και τις άθλιες συμβάσεις που υπογράφουμε, με αποτέλεσμα να οικονομούν εκατομμύρια ευρώ κάποιοι επιτήδειοι, συμφωνούμε απόλυτα!

Και συμφωνούμε με τους υπαινιγμούς αυτούς αλλά με μια διαφορά!

Μερικοί δημοσιογράφοι, ξεχνούν να αναφέρουν, ότι ανάμεσα στους διαγ-κ-ωνιζόμενες εταιρίες για την δασοπροστασία της χώρας, βρίσκονται και ΤΡΕΙΣ τουρκικές! Ειδικά για τον διαγωνισμό του 2012, από τις ΟΚΤΩ εταιρίες οι ΤΡΕΙΣ ήταν Τουρκικές! Δύο αμιγώς τουρκικές και μία που κρυβόταν κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ!!!

Κι αυτό το σημαντικότατο στοιχείο που προκάλεσε ακόμη κι «εμφύλιο» ανάμεσα σε υπουργούς της ίδιας της Ελληνικής Κυβέρνησης τον Μάιο του 2012, δεν αναφέρεται πουθενά, στα παραδοσιακά ΜΜΕ, πλην από κάποια σημαντικά άρθρα που δημοσίευσε η zougla.gr και το newsbomb.gr
!

Που ακούστηκε, να ξοδεύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να προστατεύσουμε τα απόρρητα γεωγραφικά δεδομένα της χώρας μας από τις παραβιάσεις των Τούρκων πιλότων, και από την άλλη, να τους τα παραχωρούμε απλόχερα, δεχόμενοι σε διαγωνισμούς, τουρκικά ελικόπτερα, που μπορούν με μεγάλη άνεση να σαρώσουν όλα τα απόρρητα στοιχεία μας !

Μάλιστα, η μία εξ αυτών, έκανε όχι απλά την πιο οικονομική προσφορά προκειμένου να πάρει τον διαγωνισμό, αλλά η διαφορά της από την δεύτερη, ήταν τόσο μεγάλη που ήταν για να γελάς! Να γελάς με τον καημό τους, να έρθουν να μας σώσουν από τους … εμπρηστές!

Υπάρχουν στοιχεία για οργανωμένα σχέδια Εμπρησμών, αλλά στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας δεν κοινοποιούνται! Όπως και δεν κοινοποιούνται οι σχέσεις Ελλήνων πολιτικών, δεύτερης γραμμής, με τουρκικές εταιρίες και συμφέροντα!

Ένα τέτοιο αποκαλυπτικό άρθρο δημοσιεύσαμε το 2007 στους AegeanTimes, για να δεχτούμε σύσσωμη τον … στοργικό καταιγισμό δημοσιογράφων που εργολαβικά έχουν αναλάβει την προώθηση της Ελληνοτουσκικής φιλίας

Αύριο λοιπόν θα κάνουμε μια αναδρομή στην υπόθεση των διαγωνισμών και τις τουρκικές εταιρίες που επιθυμούν διακαώς να πάρουν την δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα! Και θα προσχωρήσουμε στην αναδημοσίευση ενός άρθρου που υπάρχει εδώ και ΠΕΝΤΕ χρόνια στους aegeanTimes, και ουδέποτε κανείς ασχολήθηκε, πως φτάσαμε στο σημείο να γνωρίζουμε όλα αυτά που αποκαλύπταμε!

Καταλήγοντας σήμερα, την πυρκαγιά στην Χίο δεν την έβαλαν ούτε οι ξωμάχοι, ούτε οι απρόσεκτοι οδηγοί!

Ηταν σχέδιο εμπρηστών, που στόχο είχαν την πλήρη καταστροφή της τοπικής οικονομίας που στηρίζεται στην μαστίχα!

Ευτυχώς η συνδρομή των εθελοντών και των πολιτών, απέτρεψε την ολοκληρωτική καταστροφή και περιόρισε την ζημιά στο 30% της παραγωγής του νησιού! Μια ζημιά που είναι τεράστια αλλά όχι ολοκληρωτική!

Ανάλογο στόχο είχαν και για την τοπική οικονομία της Σάμου, όταν έκαιγαν το νησί με σκοπό να πλήξουν την παραγωγή κρασιού!

Κι ερωτώ ευθέως όλους τους δημοσιογράφους που πιστεύουν ότι οι εμπρηστές των δασών μας, είναι οι ξωμάχοι , οι τσοπάνοι και οι γριούλες :

Ουδείς πλέον πιστεύει τις απίστευτες αμπελοφιλοσοφίες που γράφετε! Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν υπάρχουν εμπρηστές αλλά ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ! Ποιο σκοπό εξυπηρετούν ;

Το πλέον λογικό, μοιάζει να είναι τούρκοι που αδημονούν να πέσει το νησί ολοκληρωτικά στα χέρια τους!

Το πλέον προωθημένο, είναι να αποτελούν ελληνικές οικονομικές δυνάμεις που θέλουν να παραδώσουν το νησί στα χέρια της Τουρκίας από όπου αντλούν κεφάλαια!

Ένα άλλο … σενάριο, είναι η αύξηση της έντασης της αναγκαιότητας για πυροσβεστικά μέσα, που οδηγεί σε εταιρίες δασοπυρόσβεσης και πολιτικούς που υπογράφουν επί τόσα χρόνια τέτοια συμβόλαια!

Και το πλέον «extreme», που το συζητούν ευρέως στην Χίο πλέον, είναι να υπάρχει συνδυασμός ΟΛΩΝ αυτών των … δυνάμεων!


Πάντως οι ξωμάχοι και οι γριούλες, στην περίπτωση της Χίου, αποκλείονται ως … εμπρηστές και η φωτογραφία του άρθρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από όλους τους δημοσιογράφους που επί χρόνια τώρα πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι οι υπαίτιοι των πυρκαγιών!

Αύριο λοιπόν το πρωί, θα θυμηθούμε όλοι μαζί, ορισμένες από τις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει το 2007!

Να είστε όλοι εδώ!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου