Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ





Το εκρηκτικό θέμα των λαθρομεταναστών είναι μια καυτή πατάτα που κανείς δε τη θέλει στα χέρια του. Ο Ν.Δένδιας επιμένει πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει σε Ξάνθη και Κομοτηνή ενώ οι ... τοπικές κοινωνίες αντιδρούν οργισμένα. "Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση" λέει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. 

Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Θράκης η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος των λαθρομεταναστών και βάζει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα χαρακτηρίζοντάς το ζήτημα εθνικής επιβίωσης. 


Σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τους Δημάρχους της περιοχής και τους έκανε σαφές πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί την υπάρχουσα κατάσταση. 




Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Δένδιας θα επιδιώξουμε τη "στεγανοποίηση" του ποταμού Έβρου προκειμένουν να μην περνάνε ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες  και δεύτερον δε θα επιτρέψουμε οι πόλεις της Θράκης να καταλαμβάνονται και  να μετατρέπονται σε γκέτο λαθρομεταναστών. Αναφορά έγινε και στην επιχείρηση - σκούπα  Ξένιος Ζευς με τον υπουργό να λέει πως η όλη επιχείρηση εγινε  με απόλυτη ομαλότητα και με σεβασμό στα δικαιώματα των αλλοδαπών.   



Ο κύριος Δένδιας απευθυνόμενος στον Περιφεριαρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Αρη Γιαννακίδης και στους Δημάρχους της περιοχής έκανε έκκληση στον πατριωτισμό τους και ζήτησε τη συναίνεσή τους ενώ χαρακτήρισε το θέμα των λαθρομεταναστών ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Τονισε δε πως η κατάσταση με τις αστυνομικές σχολές στην Ξάνθη και την Κομοτηνή είναι προσωρινή και θα λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. 



"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΛΕΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

Με ένα ηχηρό όχι απάντησαν στα όσα είπε ο Υπουργός οι τοπικοί φορείς της Θράκης με αποτέλεσμα να μιλούν για ναυάγιο στις συνομολίες με την κυβέρνηση. 


Τόσο ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης όσο και οι Δήμαρχοι λένε πως στην ουσία δεν έλαβαν καμία ουσιαστική δέσμευση στα ζητήματα που εθεσαν και κυρίως σε θεμα της λειτουργίας των δύο σχολών της αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή.  





Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης είπε χαρακτηριστικά "είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση". 






Η Θράκη μυρίζει μπαρούτι μετά και το χθεσινο συλλλητήριο που έγινε στην πλατεία της Κομοτηνής στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 πολίτες. 

Αυριο το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικης Μακεδονίας - Θράκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου