Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σε γερμανική οικονομική αποικία θέλουν να μετατρέψουν την Θράκη


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος για το μέλλον της Θράκης λόγω της διαφαινόμενης προώθησης της δημιουργίας ΕΟΖ στην ακριτική περιοχή για την οποία δραστηριοποιείται μία ΜΚΟ που λέγεται Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Μακεδονίας-Θράκης της οποίας προΐσταται Ελληνίδα μετανάστρια στη Γερμανία, συνεργάτης της Deutsche Bank.


Όπως  ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στην ομιλία στην Βουλή όπου συζητήθηκε η ερώτηση του παράγοντες της περιοχής προωθούν την δημιουργία μίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς, δασμολογικό και τελωνειακό καθεστώς, ιδιαίτερο καθεστώς μισθών, ουσιαστικά μία καινούργια διοικητική περιφέρεια μέσα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί για την προώθηση αυτής της ιδέας καθώς και στη δημιουργία αυτής της ΕΟΖ παίζει ο Πρόξενος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, καθώς επίσης και ορισμένοι Βουλευτές που προέρχονται από τη Μουσουλμανική Κοινότητα της Θράκης.


Μάλιστα όπως επισημαίνει ο βουλευτής την περιοχή της Αν Μακεδονίας -Θράκης την έχουν επισκεφτεί Γερμανοί γερουσιαστές, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχειρηματίες κυρίως από τη γερμανική πλευρά και επιχειρηματίες από την τουρκική πλευρά. Επιπλέον Έχουν γίνει συζητήσεις με
την τουρκική πλευρά και ενώ έχουν διοργανωθεί επισκέψεις Ελλήνων τοπικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Τουρκία με την συμμετοχή ανθρώπων του τουρκικού προξενείου.


Από την άλλη πλευρά η ΟΕΒΕ Ξάνθης με επιστολής της καλεί τους τοπικούς παράγοντες σε επαγρύπνηση για την δημιουργία των ΕΟΖ διότι όπως αναφέρεται στην επιστολή σε αυτές της Ζώνες θα μπορούν να

απασχοληθούν παράνομοι μετανάστες. Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΒΕ Ξάνθης  ότι εάν υπογραφεί το Π.Δ. που ενεργοποιεί το άρθρο 37-5 του Ν.3907/2011 (Οδηγία 2008/115/ΕΚ για την επιστροφή παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών) οι επιχειρηματίες που θα έχουν επενδύσει στην ΕΟΖ θα μπορούν να απασχολήσουν παράνομους μετανάστες.

Πιο αναλυτικά το άρθρο 37-5 αναφέρει ότι:


«Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμοδίων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσα βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.


Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας
του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να απασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα».


Η κυβέρνηση πάντως με απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Μηταράκης δεν τίθεται θέμα καταπάτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές τις Ζώνες, η δημιουργία των οποίων θα πρέπει να εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.


Όπως σημείωσε ο υφυπουργός,  «Ουδέποτε μιλήσαμε για περιοχές με χαλαρό εργασιακό καθεστώς»,
ενώ ισχυρίστηκε ότι η δημιουργία τέτοιων ζωνών με διαφορετικό φορολογικό καθεστώς  θα μπορούσε βοηθήσει την δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή αφού ακόμα και οι επενδύσεις υπό τα  fast track, δεν δημιουργεί ειδικά φορολογικά καθεστώτα.


Πάντως τόσο η καταγγελία του βουλευτή όσο και της  ΟΕΒΕ Ξάνθης βασίζονται σε υπαρκτά και ανησυχητικά στοιχεία που θα πρέπει να διευκρινιστούν από την ελληνική κυβέρνηση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

2 σχόλια:

  1. Η απάντηση του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος σε όλους όσους κόπτονται περί φιλοπατρίας.... με παράλληλη, δέσμευσή μας. Πρώτα θα επιβληθεί η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και μετά θα λυθούν τα προβλήματα που πήγασαν από την ασυδοσία και αυθαιρεσία των ανθελλήνων κρατούντων. http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.gr/2011/10/blog-post_6403.html Και να μην μας πουν οι σημερινοί βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος, ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε... γιατί υπάρχει λύση, αλλά απότι φαίνεται, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 βουλευτές, 30 υπογραφές ΑΡΚΟΥΝ. Ακούει κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; 30 αρκούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή