Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΔΗΜ.ΑΡ τάσσεται απροκάλυπτα υπερ των Τσάμηδων και της ''Μεγάλης Αλβανίας''!!!


[στο πρωτότυπο άρθρο προηγείται η λέξη Απίστευτο!!... στους έχοντες ολίγην κρίσην και σώας (ακόμη) τας φρένας, όχι και απίστευτο ή μη αναμενόμενο με τομεάρχη παιδείας την Ρεπούση... ]  


Όπως είναι γνωστό, προ ημερών ο Αλβανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «Top Channel», Μαρίν Μέμα, επιχείρησε να εισέλθει στην πατρίδα μας, αλλά χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (persona non grata, είναι ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις) και του απαγορεύθηκε η είσοδος. 

Αιτία, ήταν ρεπορτάζ του ιδίου που προβλήθηκε από το κανάλι του, με τίτλο «Η άλλη Αλβανία», και θέμα την «Τσαμουριά», δηλαδή τον νομό Θεσπρωτίας (αυτή είναι η «άλλη Αλβανία», σύμφωνα με τους «Τσάμηδες»). Για την απαγόρευση, λοιπόν, της εισόδου αυτού του λυσσαλέου ανθέλληνα, πρόλαβε στη… στροφή τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κι έκανε επερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και ΠΡΟ-ΠΟ, η βουλευτής της (συγκυβερνώσας) ΔΗΜΑΡ (ή ΡΗΜΑΔ…) στη Β΄ Πειραιώς, Μαρία Γιαννακάκη, με την οποία ζητά να μάθει επισήμως γιατί του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα μας και εκφράζει την… ανησυχία της για τα… δικαιώματα κ.τ.λ.! Ιδού το κείμενο της επερώτησης του αίσχους:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Αλβανίας, στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, από τις Ελληνικές Αρχές Συνοριακής Αστυνομίας, στον Αλβανό δημοσιογράφο, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, Μαρίν Μέμα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εισέλθει από το σημείο διέλευσης «Μαυρομάτης». Εν συνεχεία, ακολούθησε αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως και εκφράστηκε στην συνάντηση του ΓΓ του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκασμέν Τουρντίου, με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα. Επιπροσθέτως, ο εν λόγω δημοσιογράφος καταχωρήθηκε ως 'ανεπιθύμητο πρόσωπο' στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδος.

Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τις απόψεις που εκφράζει ο εν θέματι δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς κάνει για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται.

Μας ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα η παραβίαση θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, καθώς και η απαγόρευση έκφρασης προσωπικών απόψεων, πράγμα το οποίο συνέβη εμμέσως στην προκείμενη περίπτωση. Επιπλέον, το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως και εκφράζεται στην ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα μας, στον Αλβανό δημοσιογράφο και για ποιους χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο

2. Αν, και πότε, θα υπάρξει αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου και θα επεξηγούνται οι λόγοι υιοθέτησης τέτοιων αθέμιτων πρακτικών».

Αφού πρώτα δώσουμε… συγχαρητήρια στον Α. Σαμαρά για τους συμμάχους και συγκυβερνήτες του (να τους χαίρεται!), αναρωτιόμαστε: γιατί η ελληνόφωνη αριστερά που όταν ακούει για ελληνικό εθνικισμό βγάζει σπυράκια, κόπτεται υπέρ του ανθελληνικού εθνικισμού των κάθε είδους γειτόνων μας (Αλβανών, Τούρκων, Σκοπιανών, Βουλγάρων);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου