Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974


Στο μικροσκόπιο οι φορολογικές δηλώσεις όλων των κοινοβουλευτικών, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους.

Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ηδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους από το 1974 μέχρι το 2012.

Ποιοι μετέχουν στην επιτροπή

Να σημειωθεί ότι μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες είναι οι κ.κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης ΠΑΣΟΚ , Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ .

Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.

Πηγή και πλήρες άρθρο : Ναυτεμπορική

-----

σχόλιο: οι των επιτροπών ΔΕΝ έπρεπε να ήταν πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου