Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: "ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΥΡΙΕ..."


Ο Μπένι συνεχίζει ανέμελος τις διακοπές του στη Χαλκιδική, όμως, οι κάτοικοι του επεφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη. Συγκεκριμένα, ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απέστειλαν τα μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, με αφορμή την επίσκεψη του στη Χαλκιδική.


"Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά.

Πράγματι, η Χαλκιδική είναι ένας φυσικός παράδεισος, που συνδυάζει καταπράσινα βουνά και κρυστάλλινες θάλασσες. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία μια και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη και η φυσική πύλη του Αγίου Όρους.

Δυστυχώς όμως, οι πολιτικές των κυβερνήσεων στις οποίες
 συμμετείχατε, την καταδίκασαν στην υποβάθμιση και τώρα επιχειρούν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Η πολυδιαφημιζόμενη «επένδυση» χρυσού που εσείς και οι πολιτικοί σας εταίροι αδειοδοτήσατε και προωθείτε με τόσο σθένος, είναι στην πραγματικότητα ένας «Αρμαγεδώνας» για το φυσικό μας περιβάλλον, τις οικονομικές μας δραστηριότητες και την κοινωνική μας συνοχή.

Ο υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που χωρίς να ενημερωθεί και χωρίς να λάβει υπόψη του τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, έδωσε το πράσινο φως για μια τριτοκοσμικού τύπου επένδυση με ανοιχτές εξορύξεις, με τέλματα εκατομμυρίων τόνων τοξικών αποβλήτων και με τις πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες όπως η μεταλλουργία και η παραγωγή θειϊκού οξέος. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν αυτή που επί μήνες κορόιδευε την τοπική κοινωνία για τη διαβούλευση που συνεχώς αναβαλλόταν και τελικά ποτέ δεν έγινε.

Η κυβέρνηση στην οποία σήμερα συμμετέχετε υποστηρίζει ένθερμα τη συγκεκριμένη καταστροφική «επένδυση» και στην αντίδραση των κατοίκων που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους απαντά με κρατική βία, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνησή σας να ενημερωθούν λεπτομερώς όλοι οι Χαλκιδικιώτες και Θεσσαλονικείς για το φαραωνικό μέγεθος και τις ανάλογες επιπτώσεις της καταστροφικής «επένδυσης» και αυτοί να αποφασίσουν. Δηλώνουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν με κάθε τρόπο το φυσικό τους περιβάλλον, την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Αν κ. Βενιζέλο θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας στον ευλογημένο τούτο τόπο, χρησιμοποιείστε την πολιτική σας δύναμη για να σταματήσετε αυτό το έγκλημα. Διαφορετικά θα είστε κι εσείς ένας από τους υπεύθυνους της καταστροφής της Χαλκιδικής και άρα ΑΝΕΠΙΘYΜΗΤΟΣ σ΄ αυτό τον τόπο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου