Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

είπαν... κάνουν

ΕΙΠΑΝ...


(περί πολιτικής και ευαισθησιών για το λαό
/όταν βέβαια είσαι αντιπολίτευση...)




Σαμαράς: Δεσμεύομαι να αποκαταστήσουμε τις περικοπές των συντάξεων…


Προτείναμε ακόμα διορθωτικά μέτρα που διορθώνουν κάποιες απίστευτες αδικίες.

Όπως, για παράδειγμα, οι περικοπές των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων..τις συντάξεις που έχουμε πει και δεσμεύομαι άλλη μια φορά από αυτό εδώ πέρα το βήμα ότι, εμείς θα τις αποκαταστήσουμε άμεσα στο μεγαλύτερο μέρος τους και πολύ σύντομα στο σύνολό τους. Προτείνοντας ισοδύναμες πολιτικές περικοπές από αλλού.
Αυτή είναι η τρίτη καίρια θέση της Νέας Δημοκρατίας: Να αποκαταστήσουμε αδικίες που έγιναν από την εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να εκτροχιάζουμε τη μείωση του ελλείμματος.
Εφαρμόζουμε, δηλαδή την αρχή του ισοδύναμου αποτελέσματος: Κι έχουμε ήδη προτείνει μέχρι και συγκεκριμένους κωδικούς του Προϋπολογισμού που μπορούν να κοπούν, ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να επιστραφούν οι συντάξεις στους
χαμηλοσυνταξιούχους. Και τους έχουμε δώσει αναλυτικά στη δημοσιότητα…

ΚΑΝΟΥΝ...

Περικοπές ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις

Κλιμακωτές περικοπές σε όλες τις συντάξεις, «ψαλίδισμα» των διπλών συντάξεων, χηρείας και θυγατέρων στο τραπέζι των συζητήσεων

 Περικοπές ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις Επώδυνα μέτρα για τους συνταξιούχους περιλαμβάνει η λίστα των προτάσεων που θα παραδοθεί στα χέρια των πολιτικών αρχηγών.
Στις προτάσεις προβλέπονται μεταξύ άλλων κλιμακωτές περικοπές από 2% μέχρι 15% ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ, «ψαλίδισμα» των διπλών συντάξεων, χηρείας και θυγατέρων κατά 35%.
Τις περικοπές, που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2013 προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσηςλέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 586 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει σύνταξη 1.400 ευρώ».
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης.
Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να καλύψει παρεμβάσεις 2 δισ. ευρώ σκέφτεται να επιβάλλει τις περικοπές στις συντάξεις κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, κι όχι στο υπερβάλλον ποσό.
Μια άλλη πρόταση που θα κληθούν να αξιολογήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί αφορά την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας στις συντάξεις.

πηγή (έχει συμπληρωθεί στην ανάρτηση το πρώτο παρουσιαζόμενο ''σπουδαίο - έτσι για την ιστορία' βίντεο


και λίγο πιο παληά... (για να ΜΗΝ ξεχνάμε)

Tι έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου;


''δεσμεύσεις'' στον ευρύτερο χώρο... (12 Φεβ για να υφαρπάσει τις ψήφους και να κάνει την 16 Μαρ. ακριβώς αυτό το αντίθετο...)  


  
αναμενόμενα; προβλέψιμα; μυαλό θα βάλουμε;;; 

''δυστυχώς'' διαρκώς ανανεούμενη η λίστα των ψευδών... με όλο και περισσότερους θεατρίνους / (ψηφισμένους για άλλα) άρχοντες 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου