Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Ιδεολογική τοποθέτηση

Η Ελληνική ιστορία είναι διαχρονικά πλούσια σε αγώνες για την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας.
Η σημερινή γενιά των ελλήνων οφείλει την ύπαρξή της στους αγώνες του έθνους και στη υπερήφανη στάση εθνικών ηγετών που δεν ενέδωσαν σε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις ξένων παραγόντων. Έτσι δικαιολογήθηκαν οι θυσίες και οι στερήσεις του λαού.
Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την στάση των νεοελλήνων στα εντός και εκτός της χώρας δρώμενα, που έχουν στόχο την μείωση της εθνικής κυριαρχίας, την κατάπτωση του φρονήματος του λαού και την αποδοχή τετελεσμένων γεγονότων.
Απαίτηση του Ελληνικού Λαού είναι η σθεναρή, άκαμπτη, αδιαπραγμάτευτη και ανιδιοτελής θέση των Ελληνικών Κυβερνήσεων στα εθνικά θέματα.

Βασικές Αρχές

Η τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και η εκμετάλλευση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό, χωρίς επιλεκτικές υπαναχωρήσεις.
Διαφύλαξη των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξηρά, θάλασσα, αέρα και διάστημα.
Διεκδίκηση των καπηλευθέντων ιστορικών στοιχείων από τρίτους και υπεράσπιση των δίκαιων και ιστορικά αποδεικνυόμενων Ελληνικών θέσεων.

Προτάσεις

Η δυνατότητα από πλευράς του κρατιδίου τη FYROM χρήσης του ονόματος Μακεδονία» είναι παράνομη και καταχρηστική. Οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου αυτού δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτού, διότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων οφείλει να είναι διαχρονικά σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη ανεξάρτητα με την θέση τρίτων.
Τα νησιά του Αιγαίου ανεξάρτητα του μεγέθους και της γεωγραφικής των θέσεως έχουν όλα υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη και εναέριο χώρο, στοιχεία που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ορίζουν σαφώς τα όρια της Ελληνικής επικράτειας, η οποία καθημερινώς παραβιάζεται και αμφισβητείται. Διαρκής επιτήρηση και δυναμική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
Οι δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής οφείλουν να περιοριστούν στα καθαρά προξενικά καθήκοντα.
Άμεση άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος του καθορισμού των ΑΟΖ.
Διαρκής επαγρύπνηση και μέριμνα για την προστασία των Ελληνικών μειονοτήτων.
Σταθερή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το Ελληνικό κράτος, σε ότι αφορά την εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, την επανασύσταση ενιαίου και ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους με απομάκρυνση των εποίκων, επαναφορά της πληθυσμιακής σύνθεσης ανάλογης του 1974 και καταβολή Τουρκικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου