Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ


Ιδεολογική τοποθέτηση: Στις σύγχρονες κοινωνίες η πολιτική διαφθορά αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο. Τα σοβαρά δημοκρατικά πολιτεύματα διαθέτουν όμως αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου προς προστασία της Δημοκρατίας και του δημοσίου χρήματος. Στην Πατρίδα μας τα τελευταία 30 χρόνια η διαφθορά αποτέλεσε κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Διαφθορά η οποία όμως καλύφθηκε από την συστηματική ατιμωρησία. Όχι μόνο εξαιτίας της απροθυμίας των ηγετών και όλων των πολιτικών κομμάτων να αναζητήσουν και να ελέγξουν υπευθύνους, αλλά και της νομοθετημένης διαφθοράς και ατιμωρησίας. Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει το βίο της αν στο κράτος και στην πολιτική δεν καθιερωθεί ο έλεγχος και η εκτέλεση ποινών προς τους ενόχους.

Βασικές αρχές

  • Διαρκής έλεγχος υπευθύνων σε όλα τα επίπεδα των κυβερνητικών παραγόντων , της κρατικής λειτουργίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και άσκηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
  • Προώθηση στη δικαιοσύνη, άσκηση δίωξης και επιβολή αυστηρών ποινών σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και σε όσους με ενέργειές τους έβλαψαν το δημόσιο ή το εθνικό συμφέρον.
  • Επιστροφή των χρημάτων που αποκτηθήκαν παράνομα.
  • Έλεγχος των μεγάλων συμβάσεων που σύναψε το Ελληνικό δημόσιο τα τελευταία έτη.

Προτάσεις

  • Άσκηση ποινικής δίωξης κατά των βουλευτών ως μελών του συλλογικού οργάνου της Ελληνικής Βουλής για το κακούργημα «κατάχρηση εξουσίας με κοινό δόλο» διότι παρέλειψαν να ασκήσουν εμπρόθεσμα το εισαγγελικό τους καθήκον, (άρθρο 86 Συντάγματος), με αποτέλεσμα να παραγραφούν αξιόποινες πράξεις πολιτικών που άσκησαν υπουργικά καθήκοντα.
  • Ψήφιση ειδικών νόμων για τον έλεγχο υπευθύνων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών της Πατρίδος.
  • Έλεγχος των αιτίων κάτω από τις οποίες το Ελληνικό Κράτος και ο Ελληνικός Λαός οδηγήθηκαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  • Εκμετάλλευση όλων των νομικών δυνατοτήτων που παρέχει το Σύνταγμα, το ελληνικό δίκαιο και η νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων για τον έλεγχο των υπευθύνων, την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της δικαίωσης των Ελλήνων πολιτών από την σκανδαλώδη ατιμωρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου