Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

21 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ



xeiropedes-xrimata
ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχίας Κυκλάδων από την Σύρο, καταδικάσθηκε από το Εφετείο Αιγαίου σε 21 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία 1810 επιταγών, ύψους 300.000 ευρώ, που αφορούσαν σε προνοιακά επιδόματα τη δεκαετία 1990-2000. 

Η ποινή σαφώς και θεωρείται ιδιαίτερα αυστηρή, ωστόσο αυτή ήταν η ετυμηγορία της δικαιοσύνης, έστω και αν
πολλοί πιστεύουν ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητά της.

Η π. δ/ντρια έχει προφυλακισθεί, καθώς η ποινή δεν εμπεριέχει καμία μορφή αναστολής.

Το θέμα προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην Σύρο και γενικότερα στο νομό Κυκλάδων, ωστόσο, το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι δε δημοσιοποιήθηκε απολύτως τίποτα και σχεδόν αποσιωπήθηκε σε τοπικό επίπεδο.


Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί άλλα τρία άτομα, εκ ων οποίων το ένα καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια και οι δύο άλλοι συνεργοί σε 7 χρόνια με αναστολή.

Η πρώην διευθύντρια είχε απολυθεί από τη Νομαρχία με απόφαση των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τον Αύγουστο του 2000, όταν και διαπιστώθηκε η πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί, ότι η δικαιοσύνη έκρινε πως δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη ή να αναζητηθούν ευθύνες σε βάρος κάποιοι πολιτικού προσώπου που ήταν στη διοίκηση της Νομαρχίας Κυκλάδων, την περίοδο που αποκαλύφθηκε το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=845:21-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου