Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...


Μειώνει 40 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για τις άγονες γραμμές.

"Χέρι" στον προϋπολογισμό για την κάλυψη των άγονων γραμμών έβαλε η τρόικα, που προκαλεί μείωση που ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, σπρόχνωντας ουσιαστικά τα νησιά μας στην αγκαλιά της Τουρκίας, αφού οι κάτοικοί τους δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. 
Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης να είχε προβλέψει κονδύλι ύψους 84 εκατομμυρίων για το 2013 όμως......
... οι τροικανοί έχουν άλλη γνώμη και ζήτησαν την περιστολή δαπανών στα απολύτως απαραίτητα δρομολόγια. Όσο αφορά για τις υπόλοιπες συγκοινωνιακές ανάγκες η πρότασης των τροικανών είναι να τις καλύπτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΥΝΑ έθεσε σε διαβούλευση τα νέα κριτήρια με τα οποία θα ορίζεται το Δίκτυο των επιδοτούμενων Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Στόχος της διαβούλευσης είναι η συγκέντρωση και αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων και η άντληση τεκμηρίωσης για τον ανασχεδιασμό του επιδοτούμενου Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Όσο όμως εμείς θα διαβουλευόμαστε θα αφήνουμε τα νησιά της άγονης γραμμής και τους κατοίκους τους στο έλεος των Τούρκων. Μήπως η τρόικα αυτό έχει σκοπό; 
Την γεωπολιτική μας εκμηδένιση; Άλλωστε είναι γνωστό το Βερολίνο παραδοσιακά αποτελεί σύμμαχο της Άγκυρας, κατά πολλούς είναι και μακρινοί συγγενείς (στον Α ΠΠ' οι σύμμαχοι τους θεωρούσαν απογόνους των Ούνων το οποίο ήταν συγγενές με τους Τούρκους φύλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου