Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου Νο 43 : 23 Απριλίου 2013. Τρία χρόνια μνημόνια


Πέρασαν τρία χρόνια, από τότε που ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, με φόντο την θάλασσα του Αιγαίου και τα κατάλευκα σπιτάκια , ανακοίνωνε στον παγωμένο Ελληνικό λαό την αρχή της δουλείας του και την μεταλλαγή της Ελλάδας από ένα περήφανο και ανεξάρτητο κράτος, σε ένα προτεκτοράτο του 21ου αιώνα με την υπαγωγή του στο κατάπτυστο μνημόνιο.

«Τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από κηδεμόνες και επιτηρήσεις. Ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά», διακήρυττε. «Θα φτάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο δίκαιοι πιο σίγουροι.»

Εμβρόντητος ο παγκόσμιος οικονομικός κόσμος παρακολουθούσε την κατρακύλα της Ελλάδος . Εφημερίδες όπως η ''ΕΛ ΠΑΙΣ'' οι ''NEW YORK TIMES'', η ''DI WELT'', έγραφαν

ξεκάθαρα ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στους όρους του μνημονίου σήμαινε την άνευ όρων παράδοση και υποταγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την ΕΕ.

Η δε DI WELT, έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν το έκαναν για να βοηθήσουν τους Έλληνες αλλά για να μην χάσουν οι ίδιοι».


Αμίμητες οι δηλώσεις των πολιτικών και των τραπεζιτών, που έβλεπαν ανάπτυξη το 2011, που έβλεπαν επιστροφή στις αγορές και ενδυνάμωση της οικονομίας το 2012, που απέκλειαν νέα οικονομικά μέτρα, που εξυμνούσαν τους εταίρους μας ότι θα τρέξουν να μας βοηθήσουν.


Οι εγχώριοι πολιτικοί μας θριαμβολογούσαν για τον άθλο που πέτυχαν.
Και ήταν πράγματι άθλος.


Ένα υπερήφανο κράτος που θεμελίωσε την ελευθερία του πάνω στα ιερά κόκαλα των παιδιών του, που τίποτα και από κανέναν δεν του δόθηκε χωρίς αίμα στα τιμημένα πεδία των μαχών, αυτό το κράτος οι θριαμβολογούντες πολιτικοί μας πέτυχαν, με μόνο όπλο το μελάνι και το χαρτί, να το παραδώσουν χωρίς αντίσταση στα νύχια των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και των απανταχού σκοτεινών κέντρων.

Έλεγαν ότι η πολιτική αυτή στόχευε στη μείωση του χρέους που ήταν 125% του ΑΕΠ.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια εξαθλίωσης , ευτελισμου, απωλειας της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, το χρέος αυξήθηκε στο 156,9% του ΑΕΠ.

Οι φωστήρες αυτοί μετά το κούρεμα το αύξησαν κατά 25δις.

Εάν μεν έλεγαν ψέματα για να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό, το είδαμε και αυτό, είναι άκρως επικίνδυνοι.

Εάν προέβηκαν στις γνωστές πλέον σε όλους μας ενέργειες των πάσης φύσεως αντισυνταγματικών μνημονίων και συμβάσεων, χωρίς ανάλυση και χωρίς μελέτη για την πορεία της χώρας τότε είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνοι.


Και το πλέον ευτράπελο είναι ότι μας λένε: « Κάντε υπομονή, ζήστε χωρίς χρήματα, πληρώστε φόρους και χαράτσια από εισοδήματα που δεν έχετε, αυτοκτονήστε, διώξτε τα παιδιά σας, εξυμνήστε τους σωτήρες σας και σε δέκα χρόνια από το περίφημο διάγγελμα Παπανδρέου, θα έχετε χρέος 125%, αυτό δηλαδή που είχατε όταν αποφασίσαμε να σας σώσουμε.


Εσείς βέβαια, θα πληρώνετε μέχρι το 2042.»

Ο Σ.Ε.Ε. με την ευκαιρία των 3 χρόνων μνημονιακής διακυβέρνησης, καταγγέλλει τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες των μνημονίων, της ταπείνωσης, της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, των ανούσιων και παραπλανητικών πολιτικών δηλώσεων, την καλλιέργεια απατηλής εικόνας και καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πιστεύουν στην δημοκρατία, να την προστατεύσουν και να απομονώσουν αυτό το γηρασμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μόνο δεινά επεφύλαξε για τον τόπο μας.

Ο υπεύθυνος Τύπου

Θεόδωρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου