Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Επιστολή χαιρετισμού

Επιστολή χαιρετισμού που αναγνώσθηκε κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής στις 3/3/2013

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω έναν θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό στους ιδρυτές και τα μέλη του ΣΕΕ που συνειδητά στον λίγο χρόνο πολιτικής ύπαρξής τους και με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτουν, εμφυσούν τον αγνό και ανιδιοτελή αγώνα για μια ΠΑΤΡΙΔΑ, που οραματίζεται το αύριο με τις αξίες που της στέρησαν. Μία ΕΛΛΑΔΑ να κυριαρχεί ξανά με το πνεύμα της, τις παραδόσεις της, την ιστορία της, την κληρονομιά της και τα αγνωρισμένα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η πολιτική δράση, ως αρετή, δεν στοχεύει στην επικράτηση, αλλά στην καλλιέργεια των σχέσων με την ΠΑΤΡΙΔΑ, τον λαό και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Στα χρόνια μας η ΕΛΛΑΔΑ μας περνάει μια βαθιά κρίση αξιών, πνευματικής εξέλιξης και οικονομίας. Οι σημερινοί, επικρατέστεροι, κομματικοί σχηματισμοί πρακτορεύουν συμφέροντα ξένα με την πολιτιστική ταυτότητα της γλώσσας μας, της ιστορίας μας, της πίστης μας, της αναδίπλωσης του πλούτου των ιδανικών μας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, των αρετών, που κράτησαν την χώρα μας όρθια στα χρόνια των κατακτητών. Σήμερα οι οικονομικοί κατακτητές καλύπτονται πίσω από εγχώριες κομματικές δηλώσεις και προπαγανδιστικές αρχές.

Αν δεν προσπαθήσουμε τώρα να αντισταθούμε σε ό,τι πάει να μας αφανίσει σαν γη και σαν ΕΘΝΟΣ, αύριο, ίσως, είναι αργά. Με αυτές τις σκέψεις στηρίζω ό,τι στηρίζει την δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ και οραματίζεται αγνά την αφύπνιση ενός λαού προσβεβλημένου και ταπεινωμένου από την αφαίρεση της υπερηφάνειας του και των κατακτήσεών του.

Πιστεύω στην ιδεαλιστική φλόγα και εντιμότητα των ιδρυτών και όλου του έμψυχου δυναμικού του ΣΕΕ για μια ΕΛΛΑΔΑ, όπως μας την παρέδωσαν οι ήρωες των μαχών και των πνευματικών δημιουργών της. Χαιρετίζω με την ψυχή μου την προσπάθεια του ΣΕΕ για μια ΕΛΛΑΔΑ αντάξια των προγόνων μας, ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ και πιστεύω στην αξία των εκπροσώπων του, διότι δεν αναμείχθηκαν σε πολιτικές, εκμεταλλευτικές μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Χαλκίδα Κυριακή 3-3-2013

Με τιμή και θαυμασμό Σταυρούλα Μπονάτσου

Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου