Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ενημέρωση






Καλημέρα προς  όλους

Το σημερινό μήνυμα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για τις εξελίξεις μας σε διάφορα θέματα αλλά και για τη σύγκληση συμβουλίου.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΣ
Μετά την αποχώρηση του κου Βασίλειου Καλύβη , για την οποία είχατε ενημερωθεί, υπήρξε η ανάγκη αντικατάστασής του σύμφωνα με τη διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα.

Για το λόγο αυτό πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από την κα Κυριακή Παπαφλωράτου, αν δεν είχε αντίρρηση να μας διευκολύνει, καθώς υπήρχε πράγματι η αντικεινενική δυσκολία να προσφέρει βοήθεια στον Σύνδεσμο από τη Θεσσαλονίκη όπου διαμένει. Η ίδια πρόθυμα προσφέρθηκε χωρίς την παραμικρή νύξη και παραχώρησε τη θέση της για να αντικατασταθεί από κάποιον που
διαμένει στην Αθήνα .

Σύμφωνα με την άπόλυτη σειρά εκλογής των μελών του ΑΠΣ στο συνέδριο του Μαρτίου οι επόμενοι ήσαν ο κος Βαρλάγκας Ηρακλής, ο κος Κώστας Μυστακίδης και ο κος Πέτρος Δερεζέας . Ο κος Βαρλάγκας δέχθηκε την πρόταση να ανήκει στο ΑΠΣ και παρά τις προσωπικές του δυσκολίες θέλησε να βοηθήσει. Ο συμμαθητής και φίλος Κώστας Μυστακίδης ,αμέσως στο τηλεφώνημα μου χωρίς καν να προλάβω να του το ζητήσω με ωραίο και ενθαρρυντικό πνεύμα, πρότεινε να είναι στο συμβούλιο κάποιος από την Αθήνα . Ο επόμενος κος Πέτρος Δερεζέας δέχθηκε την πρότασή μου να είναι λοιπόν μέλος του ΑΠΣ. 

Επομένως 2 νέα μέλη του ΑΠΣ είναι ο κος Βαρλάγκας Ηρακλής και ο κος Πέτρος Δερεζέας.Τους ευχαριστούμε , τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βασίλη Καλύβη για τη συμμετοχή του στο ΑΠΣ και για την προσφορά του . Γνωρίζω τους επαγγελματικούς και άλλους λόγους της αποχώρησής του.Είναι οπωσδήποτε μαζί με τον ΣΕΕ και ίσως παρουσιασθέι μελλοντικά άλλη ευκαιρία για επαναδραστηριοποίησή του.

Να ευχαριστήσω  την Κική για την τόλμη της να εκτεθεί με τον ΣΕΕ και για τη συνεισφορά της στο ΑΠΣ. Υπήρχε αντικειμενική δυσκολία για κάτι περισσσότερο.Και όπως εξήγησα στην ίδια μας προσέφερε κάτι σημαντικό. Δεν μας έκανε κακό . Δεν μας έβλαψε.Αντίθετα με τη διακριτική της παρουσία θέλησε να συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία των υπολοίπων μελών.

Να ευχαριστήσω επίσης τον Κώστα για την ανιδιοτέλεια του και την ευθυκρισία του.  
 
ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Όπως, νομίζω έχετε πληροφορηθεί όλοι, η οδός Ναυαρίνου είναι πλέον παρελθόν για τον ΣΕΕ. Τα νέα μας γραφεία είναι στην  οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στον 6ο όροφο. Οι χώροι δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη. Θα είναι όμως την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μετακίνηση αυτή έγινε χάρις στην σθεναρή επιμονή που έδειξαν ο Άγγελος Σπαντίδος και ο Μηνάς Κουζούπης. Ο τελευταίος ανέλαβε πλήρως το έργο της μετακόμισης και της τακτοποίησης στο νέο χώρο. Τους οφείλουμε όλοι ευχαριστίες.

Το νέο γραφείο , πέραν του ότι είναι οικονομικότερο, παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και νομίζω θα καταστεί περισσότερο λειτουργικό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη πήραν την πρωτοβουλία και οργανώνουν εκδήλωση αντίστοιχη με αυτήν της Αθήνας (Η Δημοκρατία σε κριση) την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Έχετε ενημερωθεί από την ιστοσελίδα μας.

Θα ταξιδέψω την Τετάρτη αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και όπως με ενημέρωσε θα ταξιδέψει επίσης και ο Παναγιώτης Μίγκος για να είμαστε μαζί τους.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
Ο χώρος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου προτείνεται το Ξενοδοχείο Καραβελ στην Αθήνα. Έγιναν και άλλες αναζητήσεις σε άλλους χώρους χωρίς όμως αποτέλεσμα. Άλλα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα λόγω εξετάσεων ξενών γλωσσών κλπ ( President και άλλα).

Το Caravel ζήτησε αρχικά  1000€. Χάρις όμως στις προσπάθειες του κου Γεώργιου Τσακίρη, τον οποίο και ευχαριστώ για ότι κάνει, έπεσε η τιμή στα 700 €.

Θεωρώ ότι ο χώρος είναι άριστη λύση για φανερούς λόγους κα  με κοντινή στάση ΜΕΤΡΟ. Η  αίθουσα(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) είναι 600 ατόμων. Ελπίζουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε και στην καταβολή του κόστους.

Προτείνω , αν δεν υπάρχει άλλη πρόταση , να ανακοινώσουμε την ημέρα και το χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου ώστε να αρχίσει να κυκλοφορεί η πρόσκληση.

Να μπορέσουμε να τη στείλουμε αρκετές φορές σε αποδέκτες. Αν πάλι υπάρχει κάποια πρόταση πάρτε με στο τηλ να το συζητήσουμε. Δεν ζητήθηκε προκαταβολή.   

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΠΣ
Συγκαλείται ΑΠΣ την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30.
Θέματα.

α.   Απολογισμός της ΚΕ 3ης Μαρτίου.
β.   Υλοποίηση αποφάσεων της ΚΕ για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
      1)  Συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής και ανάθεση έργου.
      2)  Δράσεις με σκοπό τη μεγαλύτερη συμμετοχή συνέδρων.
γ. Οργάνωση λειτουργίας Γραφείου .
δ.Τρόπος διεξαγωγής συνεδρίου , τρόπος υποβολής υποψηφιοτήτων κλπ μπορούμε να συζητήσουμε σε άλλο ΑΠΣ. Μπορούμε τώρα όμως να έχουμε καποια ανταλλαγή σκέψεων.     
ε. Οικονομικός απολογισμός μέχρι τώρα καθώς και αναγκαίες εργασίες για την πλήρη νομική μας μετεγκατάσταση.
στ. Αν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα που μπορεί να τεθεί.

Με εκτίμηση
Νίκος Αλικάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου