Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μήνυμα Προέδρου Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας


Φίλες και φίλοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Πριν από μερικές ώρες έκλεισε η προεκλογική περίοδος ενώ σε λιγότερο από 24 ώρες θα αρχίσει η εκλογική διαδικασία σε όλη τη Χώρα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι εκλογές αυτές είναι οι πλέον κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι πιθανόν. Θα αποδειχθεί τους επόμενους μήνες. Είναι όμως βέβαιο πως
είναι οι πλέον παράξενες εκλογές. Οι δημοσκόποι βρίσκονται σε απόγνωση για την αξιοπιστία τους. Οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης διστακτικοί, για την υστεροφημία τους, να υποστηρίξουν τους αντιπαθείς και αντιλαϊκούς επαγγελματίες πολιτικούς αλλά χρόνιους χρηματοδότες τους. Οι τελευταίοι, με την ψυχολογία των πολιορκουμένων βασιλέων λίγο πριν από την κατάρρευση των Βερσαλλιών, αγωνιούν για τα κομματικά και προσωπικά κεκτημένα τους. Οι πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που διεκδικούν τη ψήφο του Λαού κινούνται σε όλη τη γκάμα της « Λαϊκής αγοράς». Αλαζόνες αλλά αποτυχημένοι επαγγελματίες με το ύφος του πολύξερου , γεννήματα πολιτικών κομμάτων με ψεύτικο ανανεωτικό λόγο, αρχηγικά και οικογενειοκρατικά κόμματα, ξεπεσμένοι πρώην διάσημοι πολιτικοί, οργισμένοι ακραίοι, υπέργηροι επαναστάτες που ξεφύτρωσαν από τα χρόνια του ΄60 κομίζοντες τα απωθημένα τους και άλλοι και άλλοι ... Και μέσα σ΄αυτόν το βούρκο της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και στο σκότος της παραπληροφόρησης ο πολίτης αναζητεί τις αληθινές, Ελληνικές και Πατριωτικές δυνάμεις.

Αναποφάσιστος όμως με αισθήματα απογοήτευσης, αγανάκτησης και δυσαρέσκειας για το ένοχο πολιτικό σύστημα που τον εξαπάτησε βρίσκεται σε σύγχυση ποιον να επιλέξει και ποιον να εμπιστευθεί.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας υπερβαίνοντας κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο , στο πλαίσιο ενός εκλογικού νόμου κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των επαγγελματικών κομμάτων, έφθασε με επιτυχία στις εκλογές καθώς ήταν ένα από τα 4 νέα κόμματα που κατόρθωσαν να έχουν πλήρεις συνδυασμούς σε ποσοστό 70% των εκλογικών περιφερειών. Χωρίς καμία δημοσιογραφική ή οικονομική υποστήριξη. Αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει τις αρχές με τις οποίες εμφανίσθηκε στην πολιτική ζωή. Σύγκρουση και αντιπαράθεση με το φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα παρά τις φορτικές πιέσεις που δέχθηκε για συνεργασίες με ενόχους και υπευθύνους πολιτικούς. Με αποκλειστική και μόνη δύναμή του την αγάπη για την Πατρίδα θα δώσει αύριο στον Έλληνα πολίτη και την Ελληνίδα ένα ψηφοδέλτιο με το όνομά του δίνοντας τους ταυτόχρονα μια τίμια , αγνή και πατριωτική πολιτική επιλογή.

Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συγχαίρει όσους και όσες βρέθηκαν μαχητές στα ψηφοδέλτια. Γνωρίζουμε πόση τόλμη και θάρρος χρειάζεται για να εκτεθείς .Έπραξαν όμως το πατριωτικό και δημοκρατικό τους καθήκον. Διότι η αληθινή δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών. Η εσωστρέφεια, η ατολμία, η δειλία και η αβουλία των πολιτών εξυπηρετεί τον ολιγαρχικό αυταρχισμό και τη δήθεν δημοκρατία.

Το διλήμματα των εκλογών δεν είναι τα διχαστικά και συχνά τρομοκρατικά που τέθηκαν από τους επαγγελματίες για να εκβιάσουν τη συγκατάθεση του Λαού στις εθνικά επιζήμιες και καταστρεπτικές πολιτικές τους. Το δίλημμα των εκλογών έχει ένα έντονο ψυχολογικό στοιχείο που ανάγεται στην ίδια την ψυχοσύνθεση του Ελληνικού Λαού και στα εθνικά χαρακτηριστικά του. Κρίνεται η αξιοπιστία του ίδιου του Λαού. Θα εκφράσει με την ψήφο του ιστάμενος ενώπιον της κάλπης την αναμφισβήτητη επιθυμία του να συντρίψει αυτό το ένοχο και κραυγαλέα αποτυχημένο πολιτικό σύστημα ή θα παγιδευθεί στις κομματικές του αγκυλώσεις και τις εξαρτήσεις του με τα δεσμά της συναλλαγής; Θα σταθεί ανατολίτης ραγιάς και θα σκύψει το κεφάλι ή θα σταθεί αληθινός κληρονόμος του αρχαιοελληνικού ιδεώδους της ελευθερίας και της δημοκρατίας;

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πάντοτε ομιλεί ο Λαός και ακούγεται η φωνή του.
Αύριο θα μιλήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.

Αθήνα 05 Μαΐου 2012
Νίκος Αλικάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου