Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 86/15 Μαρ 14


Με απευθείας αναθέσεις συνεχίζεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίαςΗ Κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι η πολυπόθητη «ανάπτυξη» θα επιτευχθεί με την εκποίηση του «φιλέτου» του Ελληνικού σε εξευτελιστική τιμή και χωρίς ανταγωνισμό.

Εν αναμονή της οικονομικής προσφοράς του μοναδικού υποψήφιου επενδυτή για το Ελληνικό, δημοσιεύματα θέλουν το προσφερόμενο τίμημα να κινείται πέριξ του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, τη στιγμή που οι αντικειμενικές αξίες της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού αγγίζουν τις 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο! Η αντικειμενική αξία του Ελληνικού, έκτασης 6.240 στρεμμάτων, την οποία το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει, είναι μεγαλύτερη των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ!


Παραιτείται, επομένως, το ελληνικό δημόσιο από φόρο μεταβίβασης μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το τελικό «τίμημα» που θα προσφέρει ο όμιλος Λάτση και οι εταίροι του για την εκχώρηση του Ελληνικού, η οποία εν προκειμένω θεωρείται δωρεά, ενώ  οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί» Έλληνες πληρώνουμε φόρο ιδιοκατοίκησης στα σπίτια μας, ίσο με ενοίκιο.

Το ύψος της προσδοκώμενης επένδυσης, που σύμφωνα με την προσφορά είναι μόνον 7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το ήμισυ της αξίας της γης, καθιστά αμφίβολη την αποτελεσματική αξιοποίησή της, ως πραγματικά πολυτελές θέρετρο, με αυξημένη αξία και αναπτυξιακή απόδοση.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεν δέχεται ως «δίκαιο και εύλογο» κανένα τίμημα για την εκχώρηση κυριότητας ή μακροχρόνιου δικαιώματος χρήσης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, κάτω της αντικειμενικής της αξίας, βάσει της οποίας φορολογούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες σε κάθε πράξη μεταβίβασης και μέσω επαχθών φόρων κατοχής.


Απαιτούμε να ενημερωθεί εκτενώς ο ελληνικός λαός για τα πραγματικά προσδοκώμενα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από αυτή την «επένδυση», για να καταλάβουμε επιτέλους ποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου