Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ποιοι δικαιούνται διακοπές με επιδότηση


Παράθυρο για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού άνοιξε χθες η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, υπογράφοντας την απόφαση για να «τρέξει» και πάλι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους», που απευθύνεται σε περισσότερα από 81.000 άτομα που θα μπορέσουν να κάνουν και πάλι φέτος επιδοτούμενες διακοπές.

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013.
Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η αναθέρμανση της εσωτερικής
αγοράς, που σύμφωνα με στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πακέτα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013, καθώς και πακέτα διακοπών Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013.

Στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά.

Εισοδηματικά όρια

Δικαιούχοι είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και τα εισοδηματικά όρια είναι τα εξής: για μεμονωμένους δικαιούχους ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ, για δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ και για τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Ο ΕΟΤ έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ολες οι πληροφορίες του προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται από τα ΚΕΠ, τα Γραφεία του ΕΟΤ και από το site του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr ή www.visit-greece.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου