Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

δεξιά ή αριστερά;


Δυο πολιτικοκοινωνικά σχόλια επί του άρθρου Eπίκαιρο όσο ποτέ...

 κυκλοφόρησε μια φήμη, ότι οι αριστεροί είναι πιο ανθρωπιστές... πράγματι φήμη ευρέως (και από εβραίους) διαδεδομένη...
  
… η τομή δεν βρίσκεται ή αριστερά ή δεξιά, ή πίστη ή νόηση, ή έλληνας ή ιουδαίος, ή άθεος ή ένθεος... αλλά όπου και νάναι, αν είναι φιλάνθρωπος ή απάνθρωπος, σκεπτόμενος ή μη σκεπτόμενος.

Έχουμε ή πρέπει να έχουμε ποιότητα. ΚΑΙ πίστη ΚΑΙ νόηση* (αν πρόκειται περί ανυψοποιού) ΟΧΙ πίστη ΟΧΙ νόηση (αν πρόκειται για εκπτωτικού και φυγοκέντρου...) ΚΑΙ έλληνας ΚΑΙ ιουδαίος (αν πρόκειται περί υγιούς βάσης και προοπτικής**) οπότε συγχρόνως, ΟΥΤΕ έλληνας ΟΥΤΕ ιουδαίος (αν πρόκειται περί ασθενών και εμμενόντων στην τρωτή τους φτέρνα - αχιλλέας - ησαύ, εμμενόντων σε ''σοφία'' έρπουσα και ''νόμο'' σκιώδη ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΙ και ταπεινότητα - )



… ΚΑΙ ένθεος ΚΑΙ άθεος γιατί, ποια τιμή και ‘’ισότητα’’ (αληθείας με αληθοφάνεια, κίβδηλης λίρας με χρυσή, όασης και αντικατοπτρισμού όασης επειδή μόνο και μόνο ΜΟΙΑΖΟΥΝ) δικαιούται ο πιστεύων σε λάθος θεό (θεοί εθνών δαιμόνια) ενώ ο άπιστος και άθεος μαζί τους κι εμείς, πιστεύουμε σε αληθινό Τριαδικό Θεό;

... αμήν ΔΙΑΚΡΙΣΗ, αμήν ΑΝΘΡΩΠΙΑ αμήν ταπεινότητα αντί ταπεινολογίας... ΚΑΙ ισορροπίες κατά Θεόν*** εντός και εκτός τειχών. (σχόλια, για τον ''καπιταλιστή'' που σεβάστηκε ουσία ανθρώπινη και περιουσία... ντροπή και κρίμα στο λαιμό τους σε αριστεριστές, τάχα ''ανθρώπους'' χωρίς Άνθρωπο που πήραν/παίρνουν στο λαιμό τους αυτόχειρες... και φορτώνουν την ψυχή τους με αδικίες ...).

ΔΕΝ είναι τα πολιτικά μέτρα, ΔΕΝ είναι οι πολιτικές σειρήνες και εξαγγελίες που θα ‘’σώσουν’’ τον άνθρωπο (και τώρα μέσα στο σπίτι μας – Ελλάδα – ) να συνεχίζει να παίζεται το ύπουλο απάνθρωπο ‘’παιχνίδι’’ και σχέδιο… αλλά η ίαση η πνευματική, από Τον συνοδοιπορούντα και συμπλέοντα μεθ’ημών Κύριο, Ιατρό ψυχών και σωμάτων…
 ---






Μην τύχει, και ενώ ακούμε το μνμ, από τον ίδιο τον θάνατο που κείται εγγύς, δεν το καταλαβαίνουμε, επειδή ‘’χαϊδεύει’’ τα αυτάκια των παθών, σε σχέση με Τον εγγύτερο, όντως πλησίον, όντως αδελφό και ΘΕΟ, που αναμένει, ΟΧΙ στόμα να μας καταπίει, αλλά αγκάλη ΖΩΗΣ. Μυστικής και μυστηριακής Ζωής, ΜΕΣΑ στο Αναστημένο Σώμα Του.  




το ‘’α’’ της αλήθειας, της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αδελφοσύνης … το όντως θείο σχέδιο στο οποίο πρέπει να βιαστούμε να γίνουμε συνεργάτες... 

vs του άλλου **** οι φήμες για το πιο μυστηριώδες μνημείο των ΗΠΑ




---

Δεν υποτιμάται (φυσικά) η νοημοσύνη των αναγνωστών, αλλά δια του συμπληρώματος (και τελευταίας πινελιάς) στο παρόν, προσπαθώ να τοποθετηθώ με ακρίβεια πολιτικοκοινωνικώς.



Λέγει ο αγ.Παΐσιος… πλοκάμια απλώνει, παγίδες στρώνει για να γκρεμίσει ο διάβολος τους ανθρώπους… τους μεν πλούσιους με την μασωνία. Τους φτωχούς με τον κομμουνισμό και τους θρήσκους με τον οικουμενισμό. (στα σχόλια επί λέξει...) 

Αφού όταν ρώτησε ο μέγας Αντώνιος πώς να ξεφύγει κάποιος τις παγίδες άκουσε φωνή εκ Θεού που του πρότεινε την ταπεινότητα, είτε δεξιά είτε αριστερά ΜΕ ΘΕΟ και ταπεινότητα είναι ευλογία ανυψωτική, ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ (ή με πλάνους θεούς, ιδίως ‘’θεό’’ ΜΑΤΣ – μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος – θεό των εν στοαίς σταβλιζομένων και πολιτικών αρχόντων) είναι αιτία συνέχισης καταβαράθρωσης της κοινωνίας μας.

Αναφέρει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Κάνε το καλό πρώτα σε όσους έχουν την ίδια πίστη και το ίδιο αίμα με σένα» Κάνε λοιπόν πρώτα το καλό στα αδέρφια σου, σ’ αυτούς που έχουν την ίδια πίστη με σένα, στη συνέχεια στους συγγενείς, μετά στους γείτονες και μετά στους ανθρώπους που είναι μακριά από εσένα, όσον αφορά την πίστη και το αίμα, και μετά στους ανθρώπους που ζουν στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου.

Ας μην είμαστε, όπως εκείνοι, που ονομάζονται διεθνιστές και είναι έτοιμοι να κάνουν το καλό σ’ εκείνους που είναι πιο μακριά, ενώ τα αδέρφια μας, τα πλησιέστερα στο αίμα και την πίστη, τα αφήνουν αβοήθητα, να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν.

Το ίδιο θα λέγαμε και για τους ιεράρχες, που εναγκαλίζονται με τους αιρετικούς και πολεμούν τους ορθοδόξους ομολογητές, επόμενους τοις αγίοις πατράσι… με τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα, βάζοντας κι οι μεν (πολιτικοί διεθνιστές) κι οι δε (οικουμενιστές), τρωθέντες από το ίδιο δηλητήριο, (ο καθένας στον χώρο δράσης του) πρώτα τα αδέλφια εν πηλώ και μετά και τελευταίους τους ομοαίματους (του κοινού Ποτηρίου) αδελφούς εν XC.

ΝΑΙ δεξιά ΝΑΙ αριστερά, με την προϋπόθεση της παρουσίας Χριστού που μπορεί να διασφαλίσει ΚΑΙ ουσία (ανθρωπιά) ΚΑΙ περιουσία (τάχα καπιταλιστική, σε σχέση με την αναδιανομή πλούτου που ανεμίζουν σαν σημαία οι κομμουνιστές, περνώντας τα αγαθά στα χέρια τους…) αλλά ΟΥΤΕ δεξιά ΟΥΤΕ αριστερά όσο απέχουν βιωμάτων Χριστού, και θέλουν να κατακρημνίσουν παιδεία, υγεία κατ’άμφω, άνθρωπο.

Επειδή όμως εξ εσόπτρου και εν αινίγματι γνωρίζουμε, δια σκιών συμβαινόντων στον πίσω από το παραπέτασμα χώρο, οδοδεικτούμεθα αναλογικά στις αιτίες.

Το βλέπουμε στο προ μερικών μηνών συμβάν, που αντί να μας ερεθίσει προς μετάνοια και αγιασμό, περισσότερο αστόχως υβρίσαμε… Ο Φίλης, νονός... η άλλη όψις (…και το όνομα του παιδιού, Ίωνας)

Το είδαμε και προχθές (Κυριακή ευαγγελικού αναγνώσματος λεπρών) όταν πάλι ίδια θύελλα ξεσηκώνει ο μπουτάρης όταν αναφέρει πως εμάς τους έλληνες έξω, μας βλέπουν σαν λεπρούς. Κι ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ τεθεραπευμένοι, ας επιστρέψουμε να ευχαριστήσουμε. 9/10 είμαστε αχάριστοι και αγνώμονες. ΑΝ ΔΕΝ είμαστε θεραπευμένοι, Τον Ιατρό ψυχών και σωμάτων Τον ξέρουμε. Είναι ο εγγύτερος.

Δεξιά και αριστερά (αντίθεοι και ανθέλληνες) θα θέλαν να μας καθέλξουν, άλλη δεξιά και άλλη αριστερά (λίγοι, αλλά υπάρχοντες), δι ευχών να μας ανέλξει, με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Επιλέγουμε δεξιά αριστερά, με προοπτική επάνω ή κάτω… Σταυροειδώς… κάτω, το τραύμα των δαιμόνων, επάνω, η δόξα των αγγέλων.

Κι Η Κυρία των αγγέλων, στο τιμόνι της Ελλάδος και σκέπη*, ‘’αναμένει’’ την δική μας συνεργασία, την δική μας ‘’κωπηλασία’’… την δική μας αίτηση ‘’κάλυψης’’ ή από αδιαφορία ή απιστία, έκθεση σε ψυχοσωματικό κίνδυνο... Ολόδικιά μας η επιλογή και η ευθύνη των αποτελεσμάτων, σε μας και τα παιδιά μας.....

Σώζουσα από κρημνό (του εγωισμού) και τάχιστα γοργοεπήκοος…


Αμήν δι ευχών…

---

  

1 σχόλιο:

  1. Ο διάβολος άπλωσε τρία πλοκάμια να πιάσει όλο τον κόσμο....τους πλούσιους με την μασωνια...τους φτωχούς με τον κομμουνισμό....και αυτούς που θρησκευουν με τον οικουμενισμο....
    Άγιος Γέροντας Παΐσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή