Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ Σ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015

ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι Έλληνες εκλογείς έδωσαν την απάντησή τους στο διχαστικό και χωρίς κανένα σκοπό δημοψήφισμα που προκάλεσε η Κυβέρνηση. Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όπως και την προηγουμένη αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μεσολάβησε η χρεοκοπία της Χώρας. Αφού ο Λαός εν τέλει απάντησε σύμφωνα με την πρόταση της Κυβέρνησης γιατί δεν ανελάμβανε την ευθύνη η ίδια να ενεργήσει σύμφωνα με την πολιτική της; Έπρεπε να μεσολαβήσει ένα άκαιρο και ερασιτεχνικό δημοψήφισμα;


Η πραγματικότητα είναι ότι το « ΟΧΙ» ανήκει στον Ελληνικό Λαό και ας μην επαίρεται σήμερα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Όταν η ιστορία εκάλεσε την κρίσιμη ώρα τον κο Τσίπρα να απαντήσει , όπως εκάλεσε και άλλοτε εθνικούς κυβερνήτες, αυτός αρνήθηκε να απαντήσει. Φοβήθηκε τις ευθύνες του, θυμήθηκε τη « Δημοκρατία» και στράφηκε στον « κυρίαρχο λαό»! . Στάθηκε δειλός και ανεύθυνος. Είναι ανεπαρκής ως κυβερνήτης της Ελλάδος και αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει την τύχη του ιδιόρρυθμου πρώην Υπουργού Οικονομικών του. Την απάντηση όμως των Ελλήνων δεν έχει κανένα δικαίωμα να την πιστώνεται ούτε ο ίδιος ούτε κανένα πολιτικό κόμμα. Διότι ο Ελληνικός Λαός δεν ακολούθησε τις υποδείξεις ούτε τις δικές του ούτε κανενός άλλου προσώπου ή κόμματος . Απάντησε όπως όφειλε να απαντήσει απέναντι στη φοβερή λαίλαπα του μνημονίου και των συνεπειών της για το μέλλον της Πατρίδος του και των παιδιών του.

Το εκλογικό σώμα δεν καταδίκασε ούτε την Ευρώπη , ούτε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος. Καταδίκασε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που τον οδήγησε ως εδώ . Καταδίκασε τις συνεχείς απάτες, τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία. Απέρριψε την πολιτική του μνημονίου ως πολιτική σωτηρίας του.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, μοιράστηκε με τον Λαό την ελπίδα, που προς στιγμή τότε γεννήθηκε, στηρίζοντας την Κυβέρνηση . Μοιράστηκε και τώρα μαζί του την ίδια αθόρυβη αλλά υπερήφανη στάση του καθώς έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΟΧΙ. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, πως ο Σύνδεσμος είναι ένα λαϊκό κόμμα που ιδρύθηκε από πατριωτικές δυνάμεις εξ’ αιτίας των δεινών που προκάλεσε ένα αποτυχημένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που κυβερνά τη Χώρα μας.

Η λύση για τον τόπο μας είναι η απομάκρυνση αυτού του σαθρού πολιτικού συστήματος , ο έλεγχος και η τιμωρία του και η εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων και νέων πολιτικών κομμάτων στο πλαίσιο ενός πατριωτικού, κοινωνικού και αξιόπιστου δημοκρατικού πολιτεύματος . Αυτή είναι η πρόκληση για όλους τους σύγχρονους Έλληνες και όλοι οφείλουμε να εργασθούμε με σοβαρότητα , υπευθυνότητα και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια για την επιτυχία της.

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2015

Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου