Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

προς ενημέρωση στρατού και λαού...

ΕΑΑΣ?»
Σεβαστοί Στρατηγοί, Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι

Πριν λίγο καιρό είχα την ατυχή ιδέα να υποβάλω στην ΕΑΑΣ, μια μικρή μελέτη σχετικά με τις αποδοχές των ε.ε και ε.α στελεχών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα της Τουρκίας, όχι  τόσο για να κάνουμε συγκρίσεις με τις δικές μας αποδοχές, αλλά για να δώσω ένα «δείγμα γραφής» της συμπεριφοράς ενός γειτονικού κράτους, προς τα στελέχη των ΕΔ.

Με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Στρατηγό Κο Παντελή Μαυροδόπουλο, τον παρακάλεσα αν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί το κείμενό μου στην ύλη της εφημερίδος «Εθνική Ηχώ» του μηνός Οκτωβρίου, εκτιμώντας και θεωρώντας βέβαιο ότι η πλειονότητα των συναδέλφων θα ήθελε να πληροφορηθεί  για το τι γίνεται στους γείτονές μας, με τους οποίους μάλιστα αν χρειαστεί, μια μέρα μπορεί και να πολεμήσουμε…

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού η συντακτική επιτροπή για τους δικούς της λόγους, προφανώς  το έκρινε ακατάλληλο και ως εκ τούτου
απερρίφθη. Κρίνω σκόπιμο να σημειώσω ότι το κείμενό μου πληρούσε όλες τις «φανερές» προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΕΑΑΣ για δημοσιεύσεις κειμένων , εκτός από το μέγεθος της ύλης, που ξεπερνούσε λίγο τα προβλεπόμενα. Αυτό δεν θεωρώ να ήταν η κύρια αιτία της απόρριψης, αφού θα μπορούσε να καταχωρηθεί  ένα μέρος και στο επόμενο φύλο ή να γίνει ένθετο.

Σεβαστοί Στρατηγοί, Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Ακόμα και σήμερα μετά από τις πολλαπλές περικοπές των μισθών και των συντάξεων μας, μετά από την καταιγίδα που ακολουθεί και μετά από όσα μέχρι σήμερα μας έχουν καταμαρτυρήσει (αντιπαραγωγικοί, αυτιστικοί, σώμα ενστόλων, μαζί τα φάγαμε κλπ), δεν έχουμε καν το σθένος και δεν είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε ένα κείμενο διαφορετικό από τα άλλα, μόνο και μόνο για να μην μάθουν οι συνάδελφοι ποιες είναι οι αποδοχές των ομοιοβάθμων τους στην Τουρκία, η οποία εν κατακλείδι είναι και χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

Δεν αντιλέγω, καλά είναι τα ιστορικά γεγονότα που περιλαμβάνονται επί το πλείστον στην εφημερίδα, αλλά αυτά μπορούμε  να τα διαβάσουμε και σε ιστορικά βιβλία. Επίσης πολύ καλά είναι και τα ποιήματα, τα ανέκδοτα, οι δραστηριότητες των Παραρτημάτων, οι φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις και τα κοινωνικά, αλλά δεν πρέπει κάποτε να μιλήσουμε και για το φλέγων ζήτημα των οικονομικών, που μας έχει φτωχοποιήσει? Είναι δηλαδή τόσο κακό να μάθουμε τι αποδοχές λαμβάνουν οι αντίπαλοί μας ή μήπως ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το ταμπού, ακούγοντας τη λέξη Τούρκος ή Τουρκία?

Μετά από τα παραπάνω και επειδή περίμενα από τον Κο πρόεδρο της ΕΑΑΣ μια εξήγηση, που ο ίδιος μου υπεσχέθη αλλά δεν την πραγματοποίησε, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σήμερα σας κοινοποιώ αυτή τη μελέτη για ενημέρωση.

Να σας επισημάνω μόνο ότι:

·        Ο Α/ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Κλάδων και οι Στγοί στην Τουρκία, έχουν σύνταξη μεγαλύτερη από τους βουλευτές της χώρας των, ενώ ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ έχει αποδοχές χαμηλότερες από τον κλητήρα της  Βουλής των Ελλήνων!!

·        Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιας χώρας με σχεδόν 80  εκατομμύρια πληθυσμό, έχει ετήσιες αποδοχές (67826 ευρώ), που ανέρχονται περίπου στα 2/3 των βασικών αποδοχών  των Ελλήνων βουλευτών, ενώ στην Ελλάδα ακόμα και ο καφετζής της Βουλής, έχει αποδοχές μεγαλύτερες του Αντιστρατήγου …

Θα παρακαλέσω τους αποδέκτες μου, σήμερα που είναι και σημαδιακή η μέρα, παραμονή της «Ημέρας των ΕΔ», να κοινοποιήσουν σε όσους  συναδέλφους μπορούν αυτά τα στοιχεία και ο καθένας ας βγάλει κάθε είδους συμπεράσματα κατά την κρίση του.

Σας ευχαριστώ
Με ιδιαίτερη τιμή προς όλους

Χαρ. Καραγκιοζούδης
Άνχης ε.α

Του Βελισσάριου Δραγάτση  (newsbomb.gr της 8 Νοε 2012)

(Απόσπασμα από το δημοσίευμα «Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες…»


……..Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ

Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!). ….


Αποδοχές Βουλευτών (Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»)

Συνολικά παραπάνω από 7.000 ευρώ το μήνα καθαρά και στο χέρι λαμβάνει κάθε βουλευτής την ώρα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ.
Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και
τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ)!!

Ποσά «μαμούθ» τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής
                       
Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".
Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ!! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ η γενική διευθύντρια δεν είναι η μοναδική προνομιούχος καθώς δεν αποκλείεται κάποια στελέχη της Βουλής να παίρνουν ακόμη περισσότερα, την στιγμή που άλλοι παίρνουν ψίχουλα.Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου