Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Καταδικάστηκε υπουργός σε κάθειρξη.

images (1)


Πριν μερικές ημέρες μια είδηση που θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτη είδηση, πέρασε εντελώς στα ψιλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα στις 12-7-2013 υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας. Το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ο λόγος για τον οποίο υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπέβαλε λοιπόν την παραίτησή του λόγω του ότι καταδικάστηκε από την Ρουμανική Δικαιοσύνη σε πενταετή κάθειρξη με την κατηγορία της διαφθοράς. Δηλαδή ενώ ήταν εν ενεργεία υπουργός, δικάστηκε από ένα δικαστήριο ως απλός πολίτης και καταδικάστηκε. Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι οι εισαγγελείς που έχουν οριστεί κατά της διαφθοράς δήλωσαν ότι θα κάνουν προσφυγή κατά της απόφασης για μεγαλύτερη ακόμα ποινή.
Πως λέμε Ελλάδα; Καμία σχέση. Εδώ το πρόσωπο του κάθε υπουργού, όχι μόνο των ενεργεία αλλά και των πρώην, θεωρείται πρόσωπο ιερό, κάτι σαν ημίθεος, το οποίο δεν μπορούν να αγγίξουν οι κοινοί θνητοί δικαστές.

Το θέλουμε ή όχι να γίνεται και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στη Ρουμανία; Θέλουμε ή όχι πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές να δικάζονται και να καταδικάζονται σαν απλοί θνητοί, ακόμα και όταν είναι εν ενεργεία;

Αυτό όμως για να γίνει, θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, γιατί όπως θα έχετε διαπιστώσει, στο σημείο αυτό το Σύνταγμα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα υπέρ των πολιτικών. Καμία παραβίαση δεν έχουμε εδώ, όπως έχουμε στις περιπτώσεις των δικαιωμάτων πολιτών. Πιστεύετε όμως ότι θα το αλλάξουν αυτό ποτέ οι πολιτικοί στην Ελλάδα ή θα πρέπει να το αναλάβει ο λαός;;

Πέτρος Χασάπης

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου