Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η Συνεδρίαση της Βουλής, ο Καβγάς και ο Αόρατος (Τέκτονας) Μαέστρος


Στην Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργούς. Γίνεται τακτική συνεδρίαση της Βουλής. Η συζήτηση αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σαν διευθυντής του πολιτικού γραφείου της τότε υφυπουργού εργασίας, Σοφίας Καλαντζάκου βρίσκομαι στην αίθουσα της Βουλής. Η ατμόσφαιρα εκρηκτική, μυρίζει μπαρούτι. Η αντιπολίτευση (κυρίως η αξιωματική, το ΠΑΣΟΚ) σφυροκοπά ανελέητα την κυβερνητική πολιτική. Στόχος κυρίως οι «εντυπώσεις». Όλα για το φαίνεσθαι και την εικόνα γίνονται. Η ουσία των πραγμάτων μπαίνει αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα.

Στο βήμα της Βουλής είναι ο Υπουργός που υποστηρίζει με επιχειρήματα και σθένος την πολιτική που ασκεί στο υπουργείο όπου προϊσταται. Είναι απολαυστικός….

Τον διακόπτει απότομα με «κραυγές» επώνυμος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ΠΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ).

Η Βουλή σταδιακά γίνεται «ροντέο» και «παιδική-χαρά». Μεγάλος καβγάς, νεύρα, ένταση, έντονοι διαπληκτισμοί… Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

Για μία ακόμη φόρα, από τις πολλές μέχρι τώρα, η Τουρκία δια στόματος του προέδρου της Δημοκρατίας ασεβεί προς τους
Διεθνείς Κανόνες και Συνθήκες. Οι κατά καιρούς υπογραφείσες Συνθήκες αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό κάποιος μεγάλος από τη διεθνή κοινότητα(ΗΠΑ, ΕΕ, ΡΩΣΙΑ κ.α.) πρέπει να το διδάξει στον θρασύ κ. Ερντογάν, τρομοκράτη της χώρας του, της Ανατ. Λεκάνης της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, είτε με λόγια, είτε με “τράβηγμα του αυτιού”.